zie het licht altijd in een ander!

Eèn keer per jaar word door de meeste Hindoes op de hele wereld het Divali feest gevierd.  Divali, ook bekend als het Lichtjesfeest, wordt symbolisch bedoeld als “de overwinning van het goede over het kwade, overwinning van het licht over de duisternis, overwinning van de gelukzaligheid over de onwetendheid”.

Ruim van te voren word het huis fysiek schoongemaakt, vegetarisch gegeten en voorbereidingen gedaan voor het grote dag. Op de dag zelf word er heel veel lekker gemaakt, rituelen gedaan en het licht aangemaakt. Samen word het Divali feest gevierd.

Klinkt heel mooi toch!

Maar waar staat Divali echt voor wil ik het met jullie vandaag over hebben.

Divali staat voor het licht en dit stroomt uit je hart. De ingrediënten van het licht is liefde en energie. Samen creëren ze het licht.

De grootste pijn  en frustratie wat we hebben in het leven gaat ALTIJD om iemand anders. Denk hierbij aan situaties waarbij je had gehoopt dat je partner zou luisteren naar jou en doen wat je graag wil of je kind die niet luistert wat je zegt en heeft een eigen manier van denken. Je raakt geïrriteerd, voelt je niet serieus genomen en wordt zelfs boos. Dit is de situatie van 99% van de mensen hier op de aarde. Dit is niet alleen in huis zo maar ook de buitenwereld verwacht het. Door alle verwachtingen zijn we denkers geworden en doen vaak dingen omdat het MOET. Dit is het leven van een ROBOT !

Omdat jij een robot leven aan het leiden ben zit je ook in een donkere energie. Dit ben je ook aan het schijnen naar anderen en anderen weer naar jouw. Samen zit

Maar is dit allemaal waar?

De grootste probleem in het leven is dat we denken zelf heel goed te zijn en anderen zijn slecht. We hebben altijd een mening over een ander, hebben kritiek over situaties en hebben oordelen over het gedrag van anderen. Maar wist je dat er geen verschil is tussen jou en een ander ?

HUHH!

Ja dat klopt er is geen verschil tussen jou en een ander omdat in een ander zie je altijd jezelf. Dus als mensen jouw irriteren dan is dat alleen omdat jij daar iets meer herinnerd wat je mag gaan oplossen.

Wat zegt spiritualiteit?

Divali staat voor het licht, liefde en energie. JIJ bent een vonkje van het grote licht en ben gekomen om dit te delen met anderen hier op de aarde. Dit licht schijnt altijd in jouw alleen je bent het vergeten. Door je opvoeding , kennis, ervaring en omgeving is jou licht klein geworden. Nu ben je bij anderen aan het zoeken naar jouw licht, liefde en energie. Dit word lang zoeken want niemand kan je hierbij helpen. Ze kunnen je alleen herinneren of laten zien maar je moet het toch zelf doen .

Het moraal van dit BLOG is:

Jouw licht schijnt in je hart en dit mag je gaan delen met anderen.

Laat het nooit om welke reden dan ook uitgaan of klein worden !

Ik wens je heel veel liefde en licht toe.

Een spirituele groet,

Sita Goelab

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *