wel de lusten maar niet de lasten!

Hallo lief mens,

Tot 2 jaar geleden zou ik deze tekst “WEL DE LUSTEN MAAR NIET DE LASTEN” niet hebben begrepen als hoe ik het nu kan begrijpen en voelen.

Op dit moment ben ik bezig met de Ayurveda tour samen met Doctor Ish Sharma die speciaal uit India is gekomen. De eerste week is al voorbij en nog twee weken te gaan. Elke dag word ik steeds meer bewust van mijn lichaam door alle kennis tijdens interviews, consulten, lezingen en workshops. Het is een hele rijkdom om zoveel te mogen leren van iemand die Ayurveda in zijn hart draagt.

Vorig week moest ik heel erg huilen tijdens een interview over Ayurveda en Cancer. Mijn verdriet was herkenning van de periode van mijn eigen chemo periode waar ik alle verstand op nul hebt gezet en doorheen ben gegaan. Echt net een robot. Ik had geen gevoel tijdens mijn 6 maanden chemo traject. Je gaat gewoon door een molen en moet gewoon doorlopen. Geen tijd om te stoppen of na te denken. Dit is een gevoel waar niemand over praat of deelt omdat het heel moeilijk is om te verwoorden. Ik ben ook blij dat ik sterk was en er goed doorheen ben gekomen.

Tijdens dit interview heb ik begrepen wat er gaande was in mijn lichaam in 2009 en ik moest huilen omdat ik het nu pas een plek kon geven. Nu pas heb ik rust. De puzzel is compleet. Zo is het met alles in het leven. Zolang wij niet weten WAAROM we iets aan het doen zijn is er geen rust in ons hoofd. Deze onrust zorgt voor stress in ons leven.

Waar ik ook verdrietig van werd was van hoe dierbaar ons lichaam is. We gebruiken, misbruiken, verwaarlozen, vernietigen en slopen ons lichaam maar hebben hier geen idee van wat ons lichaam allemaal moet doorstaan. Wij willen zo graag zoveel maar vergeten om te vragen of het lichaam het aankan. We lusten van alles, maar weten niet of ons lichaam het gaat kunnen verteren. We stoppen alles in onze mond zonder erbij na te denken of je darmen er gelukkig van worden.

Wat ik ook hebt geleerd is dat ons lichaam bestaat uit 3 dosha’s (dit is een combinatie van vuur, water, lucht, aarde en ether) die bepaalt HOE ons eten wordt opgenomen in ons lichaam. Deze 3 dosha’s bepalen ook onze emoties.

De eerste stap naar gezond leven is WAT je in je mond stopt!

In een ideale situatie zou ons lichaam alle voeding volgens je dosha moeten opnemen omdat ons DNA bijna hetzelfde is van vlees en groenten. Maar omdat alles tegenwoordig bewerkt is en wij eten omdat we het LUSTEN blijft er heel veel liggen in ons lichaam wat uiteindelijk toxinen wordt. Deze toxinen gaan vaak op de zwakke plekken in ons lichaam liggen en wordt uiteindelijk klachten en veroorzaken gezondheid problemen. Dit is de eerste stap van het ontstaan van ziektes in ons lichaam.

Jouw lust is een last geworden voor je lichaam!

De oorzaak en oplossing voor een gezond leven is je voeding en leefstijl!
Het wordt tijd dat we bewust gaan leven en onze gezondheid in eigen beheer nemen. Hierdoor heb je controle over je body, mind en je hart.

Wil je meer weten over gezond leven?

Wil je leren HOE je veel meer uit je dagelijks leven kan uithalen?

Wil je leren HOE je meer uit je bedrijf kan halen door je leefstijl?

Bel of mail mij!

Een liefdevolle groet,

Sita Goelab

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *