wat is een gave?

Ik ben als kind opgegroeid in een land waar een gave heel normaal was. In mijn cultuur is een gave heel bijzonder. Al heel jong kon ik alles zien, horen en voelen. Op latere leeftijd kwamen er goddelijke zielen in mijn lichaam en spraken via mijn zintuigen. Ik kon mezelf horen praten. Ik voelde me veilig met mijn gave en geloofde erin dat een gave een magie was. Deze magie zorgde ervoor dat ik het onmogelijke mogelijk kon maken. Het gaf mij kracht en vertrouwen. Deze gave hield ik voor mezelf en was bang om te delen. Ik wist eerlijk gezegd niet WAT ik aan anderen moest vertellen. Soms vond ik het moeilijk om dit alles te geloven. Ik had moeite om te geloven dat ik magisch was, dat ik zoiets bijzonder kon doen. Toen ik in 2009 opnieuw ziek werd en mijn longen achteruit gingen had ik geen hoop meer en had nog maar heel kort om te leven. Dit wou ik niet, want ik had nog zoveel om te leven en om te doen. Op dat moment ben ik mijn gave gaan ontwikkelen om meer uit mijn leven te halen, om letterlijk in leven te blijven. Ik ben gaan leren begrijpen WAT een gave was en HOE je ermee moest omgaan.

Wat is een gave?

Een gave is een navigatie waarmee je contact kan maken met alles met een bewustzijn. Deze navigatie heeft iedereen alleen niet altijd actief of je bent er niet bewust mee bezig. Deze navigatie (gave) communiceert via je zintuigen (communicatiemiddel) en kan je méér horen, zien en voelen dan anderen.

Soms kan jouw gave extra actief zijn omdat je voorouders dit heel actief gebruikt hebben. Denk hierbij aan erfelijkheid. Daardoor heb je een voorsprong op anderen.

Het kan ook zijn dat je deze gave hebt meegenomen uit een vorige leven. Vaak is het iets wat je niet hebt afgemaakt en nu de kans krijgt om het af te ronden.

Een gave hebt je vanaf je geboorte, maar kan soms op latere leeftijd actief zijn. Huil baby’s zijn een mooi voorbeeld van een gave vanaf je geboorte. Deze baby’s kunnen heel veel zien, horen en voelen maar kunnen het niet verwerken. Hun verwerking is huilen.

Je gave kan je voor jezelf gebruiken, maar als het actief is betekent het dat je anderen ook hiermee kan helpen.

Waarom heb ik een gave nodig?

Een gave is jouw persoonlijke navigatie (communicatiemiddel) om informatie te ontvangen en deze door te geven.

Een voorbeeld van navigatie is je telefoon. Je hebt een telefoon nodig om te kunnen praten met iemand die heel ver van jou is.

De inhoud van je telefoon zijn: een simkaart, opslagplaats, inhoud, mogelijkheden enzovoort…

Voordeel van een telefoon tegenwoordig is dat je ermee kan internetten, navigeren, bellen, foto`s maken, audio opnemen, muziek luisteren en nog veel meer.

Precies zo werkt ook je gave (persoonlijke navigatie). De inhoud van je gave zijn je zintuigen, vrij van emoties, hoge energie, helder in je hoofd en verbonden zijn met je hart.

Hoe kan ik mijn gave ontwikkelen?

Een gave kan je zelf ontwikkelen of iemand anders kan je hierbij coachen.

Je zintuigen moeten continu openen en vrij zijn waardoor je helder informatie kan ontvangen en doorgeven (helder beeld en geluid). Om je zintuigen helder te houden moet je je emoties opruimen, zodat het kanaal waar informatie in stroomt vrij is. Je moet zo min mogelijk bagage bij je dragen van anderen. Maak jezelf heel licht door oude thema’s los te laten. Zorg ervoor dat je energie hoog is (opgeladen). Zorg ervoor dat je verbonden bent met je hart (harde schijf). Liefde voor jezelf is heel essentieel.

Wat zijn de voordelen / nadelen van een gave?

De voordelen van een gave is dat je nooit alleen bent. Je hebt altijd hulp. Je hebt antwoorden op alle vragen. Je hebt oplossing voor alle problemen. Je weet wat de oorzaak is van al je problemen. Je hebt een vriend die dag en nacht bereikbaar is. Je hebt toegang tot je archief waar alle informatie van jou aanwezig is van je verleden, heden en je toekomst. Je gaat niet onnodig acties ondernemen. Je bespaart tijd, geld en energie. Je leeft je leven 100 %. Je leeft je leven voluit.

Nadelen is er eigenlijk NIET. Je gave is een deel van jou en zorgt ervoor dat je leven op aarde makkelijker wordt.

LET OP! Je kan je gave NIET afsluiten, ontkennen, wegdoen of negeren.

Het is een onderdeel van jouw leven. Hoe eerder je dit accepteert, hoe aangenaam je leven wordt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *