Waarom en hoe moet ik mediteren?

Meditatie is voor mij niet altijd makkelijk geweest, maar de laatste jaren gaat het steeds beter en heb ik echt de behoefte om stil te zijn. Tot een paar jaar geleden kon ik deze stilte niet voorstellen, en was ik er zelfs bang voor, ik viel vaak in slaap, het was saai, ik kreeg te veel gedachten door mij heen of ik had te veel pijn in mijn lichaam waardoor ik onrustig werd.

Wat ik inmiddels heb geleerd is dat meditatie te maken heeft met zelfliefde waardoor je graag in verbinding wil komen met jezelf en daar blijven. Het is net als van iemand houden en je wil graag bij die persoon blijven. Precies zo werkt het ook met de relatie met je lichaam.

Meditatie betekent alle gedachten weghalen en in stilte gaan. In deze stilte ga je in relatie komen met je lichaam, in verbinding komen met je zelf, naar jezelf kijken, luisteren naar je eigen stem, jezelf voelen, je eigen smaak proeven, vriendschap met je zelf beginnen en weer naar huis komen. Alleen om die gedachten weg te kunnen halen is het niet altijd makkelijk en kunnen we niet in stilte te gaan.

Waarom kunnen we niet mediteren?

De belangrijkste reden om niet te kunnen of willen mediteren is emoties. Deze emoties kunnen angst zijn, boosheid, verdriet, stress, zorgen, onderdrukte emoties, trauma, onrust, gebrek aan eigenwaarde, gebrek aan vertrouwen, perfectionist of moeite om te focussen of last hebben van energieën die komt van buitenaf (entiteiten)

Deze emoties zitten eigenlijk jou in de weg en blokkeren om te verbinden met je hart. Door deze emoties zit je in je hoofd en VER van je hart. Eigenlijk wil je deze emoties niet tegenkomen door in stilte te gaan.

OM TE KUNNEN MEDITEREN MOET JE IN JE HART ZITTEN EN NIET IN JE HOOFD!!

Er zijn verschillende manieren om te mediteren. De meest gebruikte meditatie is gaan zitten op een rustige plek met je ogen dicht (zoals de rishi en yogi)

*Je kan ook kiezen om ontspannen te zitten met je ogen open en focus op je ademhaling. Luister naar je ademhaling.

*Een andere manier is zitten of liggen en luisteren naar een rustgevende muziek en jezelf laten leiden naar je stilte kamer.

*Een andere manier van mediteren is buiten lopen en kijken en luisteren naar de natuur.

*Een andere manier van mediteren is rustgevende geur uitkiezen wat jou tot rust brengt.

*Wat voor mij het beste werkt is yogaoefeningen doen en daarna gaan liggen met mijn ogen dicht.

*Een andere manier en ook mijn favoriete is mantra chanten en daarna in stilte gaan.

Al deze technieken om te mediteren is eigenlijk om ervoor te zorgen dat je UIT je hoofd stapt en NAAR je hart gaat. Het is een positieve afleider en zorgt ervoor dat je doet wat je moet doen.

Wat zijn de voordelen van meditatie?

Als je niet kan of wil mediteren dan ben je niet in verbinding met jezelf. Dit zorgt ervoor dat je een gemis voelt in je leven en continue ernaar opzoek ben. Je raakt niet verzadigd. Je voelt een leegte. Je bent niet tevreden. Je hoopt deze gemis bij anderen vervult te krijgen. Je gaat meer met je aandacht naar buiten dan binnenblijven. De belangrijkste voordelen van mediteren is dat je naar huis komt en verbinding hebt met je hart.

De voordelen van verbinding met je hart is:

*Je energie is hoog.

*Je voelt weer liefde stromen door je lichaam.

*Je gezondheid wordt beter.

*Je hebt geen vlucht gedrag meer.

*Je hebt rust in je hoofd en hart.

*Je hebt weer zin in het leven.

*Je geniet weer van je relaties, je werk of je dierbaren.

*Je krijgt weer hoop.

*Je kan weer focussen.

*Je hebt weer contact met je gevoel.

*Je hebt weer contact met je intuitie.

Door al deze voordelen trek je de mooiste dingen in je leven.

WIL JE LIEFDE KRIJGEN, DAN MOET JE EERST LIEFDE ZIJN!!!

Resultaat van Meditatie!

In deze drukke tijd zijn wij mensen meer denkers geworden dan voelers. We zitten graag in onze hoofd en willen alles rationeel benaderen, want je gelooft datgene wat je ziet met je ogen. Dit is ook 10 % van de informatie wat jij gebruikt in jouw leven. Dat betekent dat je 90 % van je mogelijke informatie (oplossing) laat liggen.

DAT IS HEEL ERG ZONDE TOCH! Ga je mediteren dan gebruik je jouw leven 100%.

Een ander voordeel van meditatie is dat je in je hoofd altijd te maken hebt met heel veel vragen en emoties, maar zit je in je hart dat kent je hart alleen één emotie en dat is LIEFDE.

Een ander voordeel van meditatie is dat je in je hoofd altijd ALLEEN bent en in je hart krijg je hulp van heel veel goddelijke verbindingen.

In mijn werk is meditatie heel erg belangrijk omdat ik altijd in stilte moet zijn. Deze stilte zorgt ervoor dat ik heel veel informatie kan channelen tijdens een soul session. In mijn spirituele trainingen is meditatie de kern van informatie krijgen. Krijg je geen informatie dan betekent dat ik teveel in mijn hoofd zit en niet kan channelen.

Ga mediteren en gebruik 100%toegang tot je leven.

Na het lezen van dit blog heb je hopelijk een wat beter beeld gekregen van wat Meditatie is en hoe het je kan helpen. Wil je hier serieus mee aan de slag gaan maar weet je niet HOE?

Neem dan contact op met mij

Ik wens je heel liefde en wijsheid toe in het vinden van stilte in jezelf.

Liefs, Sita

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *