transformatie

Transformatie is verandering.

Transformatie is het oude loslaten dat geen energie geeft.

Transformatie is open staan voor nieuwe ruimte.

Transformatie is een nieuw begin.

Transformatie is ruimte maken.

Transformatie is bewustwording.

Transformatie is een keuze.

Transformatie is net als de bomen die nu aan het voorbereiden zijn voor hun nieuwe bladeren. Ze zijn aan het voorbereiden voor het nieuwe jaar. Dit gaan ze doen met heel veel mooie en prachtige kleuren. Wat ik merk is dat wij mensen moeite hebben om te transformeren. We blijven jaar in jaar uit met dezelfde gewoontes, met hetzelfde verdriet, met dezelfde gedachten, met dezelfde herinnering, met dezelfde boosheid, met dezelfde wrok, met dezelfde ruzie, met hetzelfde oordeel, met dezelfde conclusie, met hetzelfde drama, met dezelfde waarheid.

Hoe zou het zijn als wij elke keer opnieuw konden beginnen?

Wij willen niet opnieuw beginnen omdat we zijn vastgeroest in oude patronen, oude gewoontes, oude overtuigingen en een vertrouwde omgeving. Dit voelt voor ons zo normaal, zo gewoon. Het leven is net een computer die elke keer verschoont moet worden. We gaan elke dag onze buitenkant wassen en opschonen, maar zijn bang om de binnenkant schoon te maken en op te frissen.

Elke jaar vieren de hindoes het Holi feest (lentefeest). Dit is een feest waarbij het oude wordt verbrand op een stapel door middel van rituelen en de volgende dag wordt met kleuren gestrooid en elkaar een subh holi gewenst. Dit betekent een fijne jaarwisseling. Aanstaande zaterdag en zondag is het weer zover want dan gaan alle hindoes op de hele wereld dit festival vieren.

Wij zijn een deel van de natuur en transformatie is ons geboorterecht maar toch willen we niet veranderen. We zijn het kind in ons vergeten die zo makkelijk alles kan loslaten. Het kind dat speels is. Het kind dat makkelijk een besluit neemt. Het kind dat weet wat hij of zij wil.

Hoe zou het zijn als wij makkelijk en moeiteloos konden loslaten?

Hoe zou het zijn als wij net als de natuur open staan voor transformatie?

Hoe zou het zijn als wij konden kiezen voor transformatie?

Hoe zou het zijn als transformatie wegen voor ons zou openen?

Hoe zou het zijn als transformatie overvloed zou creëren?

Hoe zou het zijn als transformatie geld zou creëren?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *