over excuses en emoties

Afgelopen week was ik op een terugkombijeenkomst van een business training die ik heb gevolgd. Tijdens deze bijeenkomst werd aan ons gevraagd hoe ver we waren met het doorvoeren van alles wat we hadden geleerd. Ik merkte dat dit voor velen een hele confronterende vraag was. Want eigenlijk hadden we allemaal wel een excuus waarom dingen niet gelukt waren. Maar er gebeurde nog meer, toen de trainster hier verder op inging en doorvroeg en zei dat het allemaal excuses waren, kwamen bij sommigen de tranen en de emoties…..

Nu vraag jij je natuurlijk af, waarom ik daar nu over schrijf, wat hebben emoties nou met spiritualiteit te maken.

Als spiritueel mens heb ik geen last van emoties

Geloof jij ook dat als je spiritueel bent, je geen last meer hebt van die emoties?! Niets is minder waar. Jouw emoties hebben alles te maken met je gave, je helderziend of helderhorend zijn, met je mediumschap, eigenlijk met alle vormen van communicatie die je kan hebben met de andere wereld.

Maar wat zijn emoties nou eigenlijk?

Een emotie is een reactie van je lichaam op bepaalde situaties. Je kent ze wel, je wordt blij als de zon schijnt. Je wordt verdrietig als iemand dood gaat. Je wordt boos als iemand jou uitscheld. Je wordt angstig als je brand ziet. Je wordt achterdochtig en hebt moeite om anderen te vertrouwen omdat je gepest bent. Emoties zijn eigenlijk bedoeld als bescherming of om je alert te maken op situaties. Dit is positief. Maar als je blijft hangen in die emoties, dan gaan ze tegen je werken.

Hoe ontstaan emoties?

Een emotie begint als informatie, een gedachte, energie. Deze energie wordt een emotie zodra dit in contact komt met ons lichaam. Het is precies als koffieboon die eerst aan een boom hangt en daarna een heel proces ondergaat voordat wij genieten van een lekker kopje koffie. Een emotie heeft ook een hele weg bewandeld voordat wij deze emotie een naam geven, zoals boos, verdrietig of blij. Een emotie komt binnen via onze elementen naar de zintuigen, dan naar de chakra’s, dan naar de meridianen en vervolgens naar je organen. Een emotie is een energie die door je lichaam gaat, maar doe je er niks mee, negeer je je boosheid of verdriet, dan gaat deze energie vastzitten in je lichaam. Kortom vastzittende emoties veroorzaken dan een blokkade, klachten en vaak zelfs ziekte.

Spiritualiteit en emoties

Vastzittende emoties vertroebelen de verbinding tussen jou en je hoger bewustzijn. Vastzittende emoties zijn eigenlijk net als vuil dat ongedierte aantrekt. Als je niets doet aan deze blokkades dan heb je kans om entiteiten aan te trekken. Als je niet werkt aan je emoties is je energie laag waardoor je bescherming niet actief werkt.

Ga je aan de slag met je emoties is dat eigenlijk te vergelijken met een grote schoonmaak. Door het opruimen ontstaat er een heldere verbinding met je hoger bewustzijn. Informatie stroomt makkelijk door je heen en je kan makkelijker intenties zetten waardoor je deze makkelijker kan verwezenlijken. Je staat open voor meer liefde, energie en zelfs geld in je leven. Je trekt positieve mensen aan die passen bij jouw hogere energie. Je bent lichter, blijer, gezonder, positiever, energieker en vitaler in je dagelijks leven. Je bent dichter bij jezelf.

Van excuses naar emotie

Een excuus is een afleider en eigenlijk houd je jezelf ermee voor de gek. Je verstopt jezelf achter een excuus, je probeert iets te verbergen, iets uit te stellen, iets uit de weg te gaan. Zo’n excuus zorgt er eigenlijk alleen maar voor dat je hele belangrijke dingen niet doet. En op onbewust niveau weet je dat eigenlijk wel. Vandaar dat als je echt eerlijk gaat kijken naar jouw excuses en het waarom, er ineens emoties opspelen omdat je je ware zelf verbergt.

Excuses hebben daarom ook grote gevolgen voor je spiritualiteit. Ik had altijd wel een excuus om mijn gave niet serieus te nemen, mensen vonden me zweverig, of ik maakte mijzelf klein; ‘Wie ben ik nou om….”?

Pas toen ik echt ziek werd, ging serieus op zoek naar mijzelf in mijzelf. Ik leerde dat alles wat ik nodig had in mij was om mijn ziekte te verlichten. De eerste stap op mijn nieuwe pad was het opruimen van mijn vastzittende emoties. En daarna ging ik als een raket. Roy Martina vertelde dat hij mij als een bamboe omhoog zag schieten.

Ik help je graag met het zichtbaar maken van jouw excuses en vastzittende emoties. Neem contact met mij op voor een gratis gesprek van 20 minuten, voor de start van een helende opruimsessie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *