muziek maakt het leven mooi!

Afgelopen weken ben ik zo verslaafd geraakt aan muziek. Tijdens mijn kuur in India heb ik meerdere keren naar muziek geluisterd. Elke keer als ik me alleen voelde en verdrietig was ging ik luisteren naar muziek en kon weer mezelf daarmee opvrolijken. Soms werd ik gelijk blij, maar soms moest ik eerst veel huilen door de muziek en daarna werd ik weer rustig. Ik heb muziek gebruikt om mijn dagen te vullen en om mijn gedachten om te leiden en niet elke keer te denken aan mijn pijn.

Muziek heb ik gebruikt als medicijn, als een vriend, als een troost, als een steun en als een heling. Ik kon door muziek dichter bij mezelf blijven en het proces makkelijker opvangen. Muziek heeft mij heel veel ruimte gegeven en mij open gemaakt van binnen. Soms kan muziek meer zeggen dan woorden heb ik gemerkt. Muziek heeft mij leren leven en leren mezelf lief hebben. Muziek heeft mij leren vergeven. Ik werd er vrolijk van en ging zelfs dansen terwijl ik kots misselijk was en heel veel diarree had. Hiervoor kon ik mezelf niet openen voor muziek. het was te confronterend. Het was niet mooi, het was te hard, het was luid of te veel.

Muziek verhoogd energie

Alles in het leven bestaat uit energie en zo ook ons lichaam. Soms kan je lichaamsenergie hoog zijn maar soms ook heel laag. Met muziek kan je jouw energie in balans brengen. Dat komt omdat in energie klanken aanwezig zijn en muziek heeft ook klanken. Door naar muziek te luisteren beweeg je de klanken en wordt zo je lichaamsenergie ook hoog. Om dit te doen kan je alle vormen van muziek / klanken gebruiken. Je kan luisteren naar muziek, maar je kan ook gaan zingen. Je kan ook kiezen om klanken te gaan chanten. Daardoor maak je je lichaam schoon en verhoog je heel snel je energie. Wat ik zelf veel doe is elke ochtend de chakra klanken chanten.

Wat zegt spiritualiteit?

Door te luisteren naar muziek versterk je je zintuigen. Muziek verbind je met jouw hart en laat datgene naar buiten komen wat je hebt weggestopt. Muziek breekt alle barrière en geeft je meer ruimte. Je krijgt meer zuurstof. Er is meer helderheid. Je focus wordt sterker. Je wordt blij. Je wordt vrolijk. Je gaat verbinden met jezelf en de liefde voor jezelf. Muziek maakt jou mooi en herinnert jou waarom je hier bent en wat je oorsprong is. Muziek brengt je naar je ware IK.

Ik heb nu zoveel redenen om naar muziek te luisteren en mijn dag in te vullen, mijn leven in te vullen, mijn dromen in te vullen, mijn verlangens in te vullen en mijn gezondheid in te vullen.

Maak je leven mooi met muziek en dans door je leven. Wordt licht als een veer en geniet van alles.

Gun jij jezelf ook een leven met muziek?

Neem gerust contact met me op, laat een reactie achter of stuur een email naar info@sitagoelab.nl.

Lieve groet,
Sita Goelab

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *