je lichaam kiest altijd wat jij aankan!

Ik had altijd gelooft dat een ander mij pijn had gedaan. Ik gaf een ander de schuld dat ik zoveel verdriet had. Iedereen was slecht. Ik geloofde erin dat een ander de rede was van mijn zorgen. Ik geloofde erin dat een ander mij ziek had gemaakt. Ik geloofde erin dat een ander de boosdoener was van al mijn problemen. Dit was een gewoonte van mij. Uiteindelijk was ik heel onzeker geworden en had moeite om te geloven en te vertrouwen. Ik was gewend om altijd een ander de schuld te geven. Dat was natuurlijk makkelijk en heel logisch voor mij. Dit is toch ook wat we leren en anderen zien doen in onze omgeving? Dit is toch wat er wordt geleerd aan ons? Dit is toch ook wat je anderen ziet doen?

Het is een gewoonte van ons mensen om alles buiten ons te zoeken. We zijn gewend om de antwoorden buiten ons te zoeken. We zijn gewend om alle oplossingen buiten ons te zoeken. We zijn gewend om anderen de schuld te geven. Dit is een gewoonte en zit heel diep geworteld in ons DNA. We geven zelfs god de schuld van al onze ellende. Zelfs hem hebben we niet gespaard. Maar zoals ik eerder zei in mijn vorige blog: “Alle antwoorden en oplossingen zitten in ons”. Dit is spiritualiteit.

Je lichaam liegt nooit, maar kiest altijd wat Jij aankan

Waar je bewust van moet zijn en ook heilig in moet geloven is dat je lichaam nooit liegt tegen jou. Je lichaam kiest bewust voor alle momenten, kiest bewust voor alle uitdagingen, kiest bewust voor de mensen in je leven, kiest bewust voor alle situaties, kiest bewust voor alle zorgen, kiest bewust voor alle confrontaties, kiest bewust voor alle ziektes, kiest bewust voor alle klachten, kiest bewust voor de blokkades, kiest bewust voor alle pijnen, kiest bewust voor verdriet, kiest bewust voor zorgen, kiest bewust voor angst, kiest bewust voor allergie, kiest bewust voor stress. IK kan deze lijst heel groot en lang maken, maar ik denk dat je weet welke kant ik op wil gaan. Je lichaam kiest altijd datgenen wat jij aankan en waar jij van gaat groeien. En soms kan dat hele nare en pijnlijke momenten zijn.

Best wel een heftig maar ook tegenstrijdige uitspraak van mij vind je niet? En toch is het waar. Zodra je accepteert dat je lichaam bewust kiest voor alles in je leven dan stop je met het geven van de schuld aan een ander. Een ander is NOOIT schuldig. Een ander kan jou NOOIT pijn doen. Een ander heeft NOOIT jou problemen bezorgt. Een ander is nooit verkeerd. Maar als een ander nooit schuldig is, ben ik dan schuldig? Ben ik verkeerd? Ben ik dan niet goed genoeg? Ben ik dan slecht? Er MOET toch iemand zijn die de schuld MOET krijgen denken we vaak.

Maar wat zegt spiritualiteit?

Spiritualiteit zegt dat JIJ nooit verkeerd bent, maar een ander ook niet verkeerd is! Niemand is nooit verkeerd! Jij bent een kind van god. Jouw lichaam is een magneet die alles aantrekt in je leven wat jij wil. Alle momenten in je leven worden bewust gekozen omdat je bent gekomen om te leren hier op de aarde. Alle momenten in je leven wat jij kiest is om te groeien, om te leren, om steeds krachtiger te worden, om steeds dichter bij jezelf te komen, om steeds meer van jezelf te houden, om jezelf te waarderen. Alle momenten kies je bewust maar je bent er niet bewust van dat je dit doet. De keuzes heb je allang gemaakt voordat je was geboren. Jij bent het licht, jij bent liefde en jij bent kracht. Zo is een ander ook. Zo is de persoon die je altijd de schuld hebt gegeven ook een kind van god.
Spiritualiteit zegt dat je het positieve in jezelf moet zien maar ook in een ander. Je moet een ster zijn hier op de aarde. Je moet jezelf vertrouwen. Je moet geloven in jezelf. Je moet onvoorwaardelijk houden van jezelf. Dit alles moet je ook in een ander kunnen zien. Een ander is ook alles wat jij bent. Een ander is ook het kind van god en heeft alle goeie in zicht. In de ogen van een ander moet je jezelf kunnen zien.

Zolang je het positieve niet kan zien in een ander ben je niet klaar. Je bent niet klaar met leren. Je lichaam blijft kiezen totdat je het gaat leren en accepteren. Je moet gaan leren dat een ander nooit fout of verkeerd is maar een kopie van jou. Een ander is de spiegel van jou.

Hoe kan ik de taal van mijn lichaam begrijpen?

Ik heb nooit naar mijn gevoel willen luisteren. Ik wou mijn lichaam niet zien, omdat ik mezelf niet mooi genoeg vond. Ik vond mezelf niet waardevol. Ik zag mijn lichaam als een last. Ik gaf mijn lichaam de schuld van alle gemiste momenten. Ik had moeite om mezelf te geloven en mezelf te vertrouwen. Ik had moeite om de waarde te zien in mezelf.

Channelen met mijn lichaam heeft heel veel deuren geopend voor mij. Ik ben door te praten met mijn lichaam meer in contact gekomen met mezelf. Ik ben dichter bij mezelf gekomen. Ik voel me niet meer eenzaam. Ik hou van mezelf. Ik waardeer mijn leven en mijn lichaam zoals het is. Ik omarm mijn leven zoals het gaat. Ik kan nu eindelijk in mezelf geloven en vertrouwen. IK heb vertrouwen dat mijn lichaam altijd de beste kiest voor mij. Ik sta achter deze keuze. Ik geloof in deze keuze en ik vertrouw deze keuze van mijn lichaam. Ik heb vertrouwen in deze vriendschap met mijn lichaam.
Dit verhaal vertel ik mezelf elke dag en elke keer en keer op keer. Dit is mijn mantra geworden.
Elke keer als ik het vergeet dan vraag ik mijn lichaam wat het probleem is, wat de oorzaak is en wat de oplossing is zodat ik weer mijn mantra mag reciteren.

Wil jij meer weten hoe deze techniek “channelen met je lichaam” werkt?
Wil jij deze techniek leren en je klanten meer kwaliteit bieden?
Neem gerust contact met me op, laat een reactie achter of stuur een e-mailtje naar info@sitagoelab.nl.
Voor nu wens ik je een fijne week.

Lieve groet,
Sita

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *