Ik ben vergeetachtig, wat kan ik nu eraan doen?

Een onderwerp wat je niet gewend bent van mij, maar wat wel heel essentieel is en vaak voorkomt. De laatste jaren merkte ik dat ik snel ging vergeten en moeite had om te onthouden. Ik werd er eigenlijk een beetje bang van de continue waas in mijn hoofd. Ik had moeite om te concentreren. Ik dacht echt dat het aan het oud worden lag totdat ik een gesprek had met mijn ayurvedische arts.

Er zijn meerdere redenen van mijn klachten begreep ik. Door mijn longklachten kreeg ik weinig zuurstof naar mijn hersenen. En dat is één van de redenen. Daarnaast blijkt mijn darmen niet goed te functioneren wat ook effect heeft op mijn hersenen (wist je dat je darmen je tweede hersens zijn en heel sterk met elkaar verbonden zijn?). Ten derde blijkt dat de lucht hier in Nederland heel droog is en daardoor onze hersens uitdrogen. Dit uitdrogen zorgt voor heel veel hersen klachten.

Nadat ik zoveel reden had gehoord was het heel duidelijk dat ik niks ernstigst had en wel geholpen kon worden. Dat geeft zoveel ruimte, vertrouwen en rust in mijn leven merk ik. Ik weet heel zeker dat er mensen zijn net als ik met deze klachten. Eigenlijk heb ik heel lang geschaamd voor dit probleem, maar heb nu besloten om erover te gaan schrijven en zo ook andere mensen bewust te maken dat er meerdere oplossingen zijn hiervoor.

Tijdens mijn Pancha Karma (Detox) kuur in India merkte ik dat er heel veel ging veranderen. Ik werd ineens helder terwijl ik vaak last had van een waas in mijn hoofd. Ik was echt aanwezig in het hier en nu. Ik had hierdoor meer contact met mezelf en mijn lichaam. Ik was weer scherp in mijn hoofd. Ik had meer ruimte merkte ik ook. Ik werd ook rustiger en kon beter luisteren naar mezelf. Ik stond er heel verbaasd over dat zuurstof zoveel effect had op mij en mijn lichaam. Ik was ook heel verbaast om te zien hoeveel effect detox had. Eigenlijk heel logisch. Doordat mijn lichaam werd schoon gemaakt was er meer ruimte voor zuurstof. Er was meer ruimte voor energie.

Welke oplossingen zijn er?

Wat ik nu weet is, dat er meerdere oplossingen zijn voor het probleem wat ik hierboven heb beschreven. Door het lichaam te reinigen maak je jouw darmen schoon waardoor je hersens ook beter functioneren. Een andere oplossing is de Nasya behandeling. Dit is een behandeling waarbij je alle slijm uit de neus weghaalt door een speciale druppel te gebruiken. Door je neus te druppelen ga je je hersens weer oliën en dat zorgt ervoor dat het niet gaat uitdrogen. Ademhalingsoefeningen zorgen ook voor heel veel zuurstof in je lichaam en je hersenen. Al deze oplossingen zijn tevens ook heel goed voor migraine, luchtwegen klachten, hoofdpijn en een hoofd dat vaak vol is.

Gun jij jezelf ook een heldere hoofd?
Neem gerust contact met me op, laat een reactie achter of stuur een email naar info@sitagoelab.nl.

Lieve groet,
Sita Goelab

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *