ik ben niet mijn lichaam maar de ziel erin!

Ik ben niet mijn lichaam is het grootste AHA geweest voor mij!!!

Ik heb nog steeds moeite om te geloven dat ik ziek ben. Dit gevoel heb ik al 33 jaar en ik kan er maar geen vinger op leggen waarom ik dit heb. Ik ben zelfs naar een psycholoog verwezen om te accepteren dat ik ziek ben, want door te accepteren ga je het een plek geven wordt er tegen mij gezegd. Je kent die gesprekken wel denk ik… Mevrouw Goelab het is niet goed dat u niet gelooft in je Ziek zijn… U bent het aan het negeren… U bent het aan het verstoppen… U bent heel verkeerd bezig hoor… U heeft echt een probleem… Laten we nu er alles aan doen om dit proces te versnellen mevrouw Goelab… Echt gesprekken waar ik juist depri van werd, want ik heb het gevoel dat er mij iets werd aangepraat.

Diep in mijn hart weet ik dat er een HOGERE verklaring voor moet zijn dat ik NIET het gevoel heb dat ik ziek ben. Ook als ik praat over mijn ziekte voelt het alsof ik over een vreemde praat. Alsof ik praat over iemand die los van mij is. Het gaat nooit over mij merk ik. Echt een onverklaarbare situatie totdat ik mijn antwoord kreeg afgelopen weekend.

“Ik ben niet ziek, maar mijn lichaam is ziek” is de grootste geschenk in mijn leven waar ik al die tijd naar op zoek was

Ondanks zoveel kennis en zoveel ervaring heb ik toch iemand nodig in mijn leven om bewust van te worden, om meer over mezelf te leren en daardoor te groeien. Die persoon zit op afstand en kan meer zien, heeft meer overzicht. Ik zit te dichtbij mezelf en kan daardoor iets niet zien wat mijn coach wel kan. Je eigen kind kan je vaak niet helpen omdat je emotioneel te dichtbij zit en vaak wil helpen als een moeder en niet als een therapeut.

Afgelopen weekend had Roy Martina het over dat je lichaam ziek wordt en alle aardse beperkingen krijgt, maar onze ziel vrij is van alles en dus helemaal gezond. Lichaam en Ziel staan los van elkaar. Ieder heeft zijn eigen bewustzijn maar hebben elkaar nodig om hier op de aarde HET SPEL te spelen. Het lichaam is goddelijk en onvergankelijk terwijl het lichaam vergaat na de dood. Lichaam en ziel zijn bij elkaar gekomen tijdens de eisprong en zullen elkaar loslaten na de dood. Dit betekent voor mij dat NIET IK ziek ben maar lichaam is ziek.

Wat zegt spiritualiteit?

Spiritualiteit zegt dat je zielsbewust moet leven waardoor je altijd vrolijk bent, waardoor je altijd krachtig bent, waardoor je altijd energiek bent, waardoor je altijd de eigenschappen van het goddelijke beheerst. Waardoor je positief blijft. Ga je lichaamsbewust leven dan ben je emotioneel, dan ben je uit je kracht en ben je beïnvloedbaar voor alle aardse eigenschappen. Dan ga je negatief leven. Onze ziel is altijd zuiver terwijl het lichaam vervuilt raakt tussen alle aardse problemen. Dit betekent niet dat ze elkaar NIET nodig hebben. Ze hebben elkaar juist nodig. De kunst is om je lichaam mee te nemen in het zuivere van je ziel. Ze staan los van elkaar maar samen zijn ze krachtiger. Een voorbeeld om het beter te begrijpen is je hand met alle vingers. Elke vinger heeft zijn eigen eigenschap, maar ze hebben elkaar nodig om een vuist ( krachtig ) te worden. Precies zo werkt het met ons lichaam en onze ziel. IK is je ziel en JIJ is je lichaam!

Wat betekent deze AHA moment voor mij?

Ik kan nu eindelijk mijn zoektocht loslaten. Er is een zwaarte van mijn schouders af gevallen. Het geeft mij rust. Mijn gevoel was juist. IK ben niet ziek, maar mijn lichaam is ziek. Dit betekent voor mij dat ik mijn lichaam nu veel beter kan helpen en coachen. Dit betekent voor mij dat ik vanuit mijn IK veel meer kan doen voor mijn lichaam. Dit betekent dat ik vanuit een afstand meer overzicht heb op mijn lichaam. Nu kan ik eindelijk mijn ziekte omarmen.

Omarmen is de pleister van je pijn!

Omarmen betekent letterlijk je armen leggen OM je probleem heen. Omarmen betekent je pijn omhelzen. Omarmen betekent jezelf en de situatie vergeven. Omarmen haalt de spanning weg en geeft rust. Omarmen betekent verbinden. Omarmen geeft kracht en maakt je blij. Omarmen geeft je energie. Ken je het gevoel van iemand omhelzen waar je van houd? Je kind bijvoorbeeld?

Omarm je lichaam, omarm je trauma, omarm je ziekte, omarm je problemen, omarm je gebreken, omarm je verleden, omarm alle pijn momenten, omarm alles waar je moeite mee heb. Omarm de vriendschap van je lichaam ongeacht wat er ook gebeurt. Bescherm deze relatie, bescherm deze vriendschap en laat NIEMAND er tussen komen. Sla je armen om je heen en je leven wordt aangenamer. Omarmen is de grootste geschenk wat je jezelf kan geven.

Wil jij meer weten over hoe je jezelf en je situatie moet omarmen?

Neem gerust contact met me op, laat een reactie achter of stuur een e-mailtje naar info@sitagoelab.nl.
Voor nu wens ik je een fijne week.

Lieve groet,
Sita

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *