hoe word ik zelfstandig!

Zelfstandig zijn is een thema waar ik zeker een paar dagen over kan praten en daarna een paar dagen tips kan geven wat je eraan kan doen. Mijn hele leven heb ik geprobeerd om zoveel mogelijk zelfstandig te zijn. Het was mij niet opgedrongen maar ik maakte deze keuze om geen last te zijn voor anderen. Ik wou anderen niet opzadelen met mijn problemen en mijn zorgen. Deze gewoonte van mij zorgde wel ervoor dat ik alleen was in mijn wereld en een zware rugzak droeg. Deze gewoonte had voordelen maar ook heel veel nadelen gehad voor mij. Ik had mezelf geleerd om niet te delen en daardoor had ik heel veel emoties vastgezet in mijn lichaam die ziekte werden. Ik ben gaan leren om balans te brengen in het zelfstandig zijn. Ik ben gaan leren wat wel en niet gezond was. Ik ben gaan leren delen.

Nu kan ik zeggen dat zelfstandig zijn mij heel veel heeft gebracht. De persoon die ik nu ben, heb ik zelf gecreëerd. Als ik niet zelfstandig was, zou ik nu in een hoekje zitten en geloven wat de artsen zeggen over mijn leven. Ik zou angstig zijn over mijn leven en mijn toekomst. Mijn leven zou heel klein zijn. Mijn gedachte zou heel beperkt zijn. Mijn mogelijkheden zouden heel weinig zijn. Door zelfstandig te zijn heb ik oplossing op bijna alle problemen. Ik heb bijna voor alles een tool of techniek. Zelfstandig zijn geeft mij heel veel rust en vertrouwen. Zelfstandig zijn geeft mij vleugels.

Wat betekent zelfstandig in het dagelijkse leven?

Zelfstandig betekent letterlijk dat je NIET afhankelijk ben van andere mensen. Je kan je staande houden in je leven zonder de hulp van anderen. Je weet wat je moet doen als je problemen hebt en hoef niet te wachten op anderen. Je hebt zoveel kennis opgedaan dat je weet wat je moet doen. Zelfstandig zijn wordt een gewoonte van jou. Je voelt je vrij als een zelfstandige. Je hoef geen verantwoording af te leggen bij anderen. Je bepaalt je eigen koers. Je bepaalt je eigen geluk.

De oorzaak van NIET zelfstandig zijn!

Zelfstandig zijn is een natuur talent en moeten we het zonder moeite kunnen doen. Maar toch lukt het ons niet om zelfstandig te zijn. De oorzaak kan emoties zijn waardoor je moeite hebt om zelfstandig te zijn. Angst is vaak een probleem dat ervoor zorgt dat je afhankelijk wordt van anderen. Levenswijze kan ook een grote rol spelen. Als je heel beschermd bent opgevoed zal je moeite hebben om zelfstandig te worden. Overtuiging van je omgeving kan een beperking worden. Een gebeurtenis of trauma van dit leven kan ervoor zorgen dat je niet zelfstandig wil worden. Een vloek van een andere leven kan zorgen dat je vast blijft zitten in een afhankelijke positie. Je blijft bijvoorbeeld in een huwelijk zitten ondanks dat je problemen hebt omdat je hebt geleerd dat dit zo hoort. IK geloofde erin dat je huwelijk een relatie was tot de dood je scheidt wat er ook mag gebeuren. Negatieve energie kan je ook heel afhankelijk maken. Een verslaving zorgt ook ervoor dat je afhankelijk wordt. Wat ik ook vaak tegen kom is de overtuiging van je ouders dat generatie op generatie in ons systeem zitten en ons afhankelijk maken. Je bent dan zo trouw aan dit systeem dat je vergeet om je eigen hersens te gebruiken. Je bent bijna in trans en kan daardoor niet helder nadenken.

Wat zegt spiritualiteit over zelfstandig zijn?

Spiritualiteit zegt dat je ALLEEN bent gekomen (geboren) en ALLEEN zult gaan (dood). Het beste is om te leren ALLEEN zijn in het dagelijkse leven. Dit houd in dat je moet leren om zelfstandig te zijn. Je moet genoeg hebben aan je eigen gezelschap. Je moet jezelf zoveel liefde kunnen geven dat je niet verwacht dat een ander dat gaat doen. Alles wat je krijgt van een ander is een extra. Mensen in je leven zijn er alleen om jou te herinneren welke kant je op moet gaan. Je bent gekomen op de aarde om te leren en dat doe je pas als je heel zelfstandig wordt. Door zelfstandig te zijn krijg je de grootste rijkdom. Deze rijkdom kan van alles zijn en is afhankelijk van waarvoor je geboorte hebt genomen.

Wat is de oplossing voor een zelfstandig leven?

De oplossing kan je pas krijgen als je weet WAT het probleem is. Je moet eerst weten wat de oorzaak is van dit probleem. Je moet eerst de reden weten WAAROM je NIET zelfstandig wil of kan zijn. Vaak is het moeilijk om je problemen zelf te zien. Daarvoor heb je iemand nodig die het voor je in kaart kan brengen. Je hebt iemand nodig die je even erbij kan helpen om uit je probleem te stappen en zelfstandig te worden. Om zelfstandig te zijn ga ik vaak naar mijn collega`s. Ik bezoek vaak trainingen en workshops om nog meer tools te leren. Ik luister vaak naar audio`s van sprekers met een boodschap. Ik luister naar mijn gevoel en ik praat veel met mijn hogere bewustzijn.

Gun jij jezelf ook een zelfstandig leven?

Wil je weten wat jou blokkeert om zelfstandig te zijn?

Wil je leren om zelfstandig te zijn?

KIJK HIER naar een oplossing wat ik kan bieden aan jou.

Neem gerust contact met me op of stuur je reactie naar mijn email info@sitagoelab.nl.

Lieve groet,

Sita Goelab

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *