Hoe activeer je de negen krachten van de vrouw?

Ik merk dat we als vrouw veel te weinig weten over ons zelf en hierdoor denken dat we beperkt en afhankelijk moeten leven. Je bent niet zomaar een vrouw maar een ziel met heilige krachten, potentie en mogelijkheden. Een voorbeeld van kracht is het dragen en kunnen baren van een kind. Dit zegt al genoeg over je potentie. Alles in het leven begint bij een vrouw en eindigt bij een vrouw. Naast dat je zelf een vrouw bent word je ook continue gedragen door een vrouw. Eerst in de buik van je moeder en daarna door moeder aarde door elke keer je voeten op de grond te zetten. Dit prachtige reis hier op de aarde is bedoeld om met gratie, gemak en genot doorheen te komen. Het wordt tijd dat je als vrouw weer jezelf en je krachten gaat herinneren.

In het hindoeïsme wordt moeder Durga geëerd om haar daadkracht en wijsheid. Ze leeft in eenieder van ons en is sterk op de voorgrond aanwezig tijdens de navratri.

Navratri (ook Nawaratri) is een hindoeïstisch feest gewijd aan de verering van de Shakti, de oerbron van alle kracht en de universele moeder. Nav = negen en Ratri = nachten, de negen nachten.  Doel van dit feest is het zuiveren van je lichamelijk, mentaal en spiritueel lichaam door te vasten, reciteren van mantra, verrichten van rituelen, zingen van devotionele liederen, luisteren naar gebeden en verhalen waar je kracht uithaalt. De navratri wordt twee keer per jaar gevierd waarbij de eerste in de lente en het tweede in de herfst.  Beide data wordt bepaald aan de hand van de hindoe kalender en maanstanden.

De negen dagen wordt verdeeld in 3 fasen van het leven:

-Eerste fase staat in het teken van reiniging en word moeder Kali vereerd.

-Tweede fase staat in het teken van zelfliefde en word moeder Laksmi vereerd

-Derde fase staat in het teken van wijsheid en word moeder Sarasvati vereerd.

Elke dag ga je een kracht van jezelf weer herinneren:

Dag 1- standvastigheid

Dag 2- kennis, wijsheid en onthechting

Dag 3- dapperheid, zuiverheid en geluk

Dag 4- levensenergie, respect en gezondheid

Dag 5- verlangens, dromen en wensen activatie

Dag 6- authentiek, puur, zuiverheid en verlossing

Dag 7- overwinning en totale overgave

Dag 8- vrede en compassie

Dag 9- goddelijke zegen, innerlijke welvaart en verbinding

Kort samengevat ben je eerst jezelf aan het opschonen van alle ballast, gewoontes, oude patronen, emoties die je tegenhouden om je krachten te herinneren, daarna ben je klaar om jezelf te accepteren en omarmen, daarna ben je klaar om jezelf te beloven, respecteren, eren en in actie te komen.

Al deze stappen zijn bedoeld om jezelf als vrouw weer te herinneren en de weg te bewandelen waarvoor je ECHT ben gekomen. Dit houdt in dat je doelbewust gaat leven, jezelf niet laat tegenhouden, niemand tussen jou en jezelf laat komen, jezelf niet gaat vergelijken met anderen, alleen kijkt naar anderen om jezelf te motiveren, niet gaat invullen voor een ander(nivea), positief blijft in alle situatie, rustig blijft in alle drukte, jezelf onvoorwaardelijk gelooft, 100% vertrouwen hebt in jezelf en je leven, met een rechte rug kijkt naar je toekomst, durft om uit je comfortzon te komen en besluiten te nemen waar je achter staat.

Tijdens deze hoogtij dagen zijn de energie vele keren hoger, portalen zijn open en kan je veel meer bereiken. Je wordt opgetild en komt direct op je bestemming waar je wil komen. Daarnaast is het makkelijker om je ballast en karmische stukken los te laten in deze periode. Voor mij zijn deze periodes extra belangrijk om mijn zintuigen te activeren en hierdoor veel meer te kunnen channelen( waarnemen).

Praktisch tips om navratri te vieren:

-Vasten (licht en vegetarisch eten)

-Mantra 108 x reciteren- Ohm namo durgaye namahe

-Doe wierook aan

-Doe een licht (kaars, dia) aan

-Mediteren/ in stilte gaan en verbinden met moeder Durga

-Mantra zingen of luisteren https://www.youtube.com/watch?v=AXvmt88JLWg

-Vuurrituelen doen

Ik hoor graag wat je ervaringen zijn na het vieren van de navratri. Laat weten als je vragen hebt voor mij omtrent dit thema. Voor nu wens ik je een Subh( gezegend) navratri

Liefs, Sita

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *