gevoelens, emoties en spiritualiteit

In mijn vorige blog heb ik de emoties uitgebreid uitgelegd en nu gaan we een stapje verder. En misschien vraag je je nog steeds af wat dit te maken heeft met spiritualiteit. Maak je geen zorgen want nu gaan we naar het echte werk.
Vorig weekend stond ik op de spirituele beurs in Ahoy Rotterdam. In mijn stand sprak ik veel coaches en therapeuten die het spirituele vak graag beter wilde leren om zo nog meer waarde en kwaliteit aan hun klanten te kunnen bieden. Het viel mij op dat de meeste spraken in termen van ‘voelen’ : ‘ik voel dit of dit… ’ of ‘mijn gevoel zegt dat…’ Maar wat is dat gevoel nou eigenlijk?

Wat zijn gevoelens?

Gevoelens hebben meerdere betekenissen en kan je op verschillende manieren uitleggen. Ik leg jullie uit hoe we dit in de spiritualiteit gebruiken. Gevoel is één van de zintuigen die jouw hoger bewustzijn gebruikt om met jou te communiceren. Dit zintuig is vaak het sterkst ontwikkeld. Je krijgt informatie van je hoger bewustzijn en die informatie zet je lichaam om in voelen, horen en zien. Deze communicatie met je hoger bewustzijn gaat via je hart en is helemaal helder. Je hart is je zen moment, je stilte staat. De enige emotie die hier aanwezig is Liefde. Dit is de taal die je hart begrijpt en die er gesproken wordt. Dit is de ideale situatie!

Wat zijn zintuigen?

Zintuigen zijn antennes die informatie ontvangen en doorgeven. Wij hebben in totaal 5 zintuigen waarvan horen, zien en voelen het meest worden gebruikt om te communiceren.
In mijn vorige blog heb ik je verteld dat emotie een reactie is van je lichaam op bepaalde situaties. De situaties in je leven bepalen welk zintuig je het meeste gebruikt en daardoor het sterkst ontwikkeld is.
Mijn sterkste zintuig is voelen. Doordat ik langdurig ziek was kon ik niet naar de basisschool. Ik heb alles geleerd door voelen en zien. Ik was een heel emotioneel kind en heb daardoor toen mijn andere zintuigen niet kunnen ontwikkelen. Door later mijn emoties op te ruimen leerde ik om mijn andere zintuigen weer te gebruiken. Nu heb ik continu een heldere verbinding met mijn hoger bewustzijn.

Heb jij een heldere verbinding?

Je verbinding (gesprek) met je hoger bewustzijn is niet helder als je NIET in je hart zit maar in je hoofd of ergens anders. Je zit niet in je hart omdat je bijvoorbeeld gekwetst bent, of boos of angstig bent. Je voelt je niet gewaardeerd, je bent onzeker of je maakt je zorgen. Kortom je voelt teveel emoties waardoor je je verbinding met je hart kwijt bent.
Om de verbinding met je hoger bewustzijn helder en bewust te maken is het dus van belang dat er geen emoties in de weg zitten. Als je aandacht hebt besteed aan je emoties, deze hebt doorleefd en opgeruimd, is er ruimte voor de liefde in je hart. En dan gaat het kanaal van je hoger bewustzijn open. Dan kan je alle informatie van je hoger bewustzijn voelen, horen en zien.

Wil je hier meer over weten?

Laat dan hieronder een bericht onder of stuur me een email op info@sitagoelab.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *