geluk moet je krijgen! Is dit waar?

Geluk moet je krijgen geeft mij een dubbel gevoel. Ik heb geleerd dat je geluk niet kan krijgen maar het zelf moet creëren. IK heb geleerd dat geluk in je eigen handen zit en jij bepaald wanneer het wel en niet is. Daarnaast is het heel belangrijk om na te gaan wat GELUK echt betekent voor jou.

Afgelopen week ben ik begonnen met het geven van The Oracle practitioner training. Elke keer word ik blij en dankbaar dat ik dit mag doen en mensen mag leren om hun spiritualiteit te ontwikkelen. Deze kennis is geen gave maar een techniek die iedereen kan leren. Ik ben heel blij dat er mensen zijn die voor dit geluk hebben gekozen. Ze hebben gekozen om gelukkig te zijn in hun leven en hierin te laten navigeren door hun Hogere Bewustzijn. Keuze maken is de grootste geluk dat je jezelf kan geven. Dingen doen waar je blij van wordt is het grootste geluk. Houden van jezelf is de grootste geschenk dat je mag gaan ervaren.

Een boedha beeld moet je krijgen van iemand anders, want dat brengt geluk!

Er zijn mensen die geloven dat je een boedha beeld moet krijgen en niet zelf kopen. Ik heb alle respect voor een ieder die hierin geloofd, maar betekent het dat als je dit boedhabeeld NIET krijgt, dat je moet wachten op je geluk?

Boedha leert ons HOE je aan dit geluk moet komen en WAAR dit geluk te vinden is. Het kan zijn dat dit proces sneller wordt als dit beeld in je huis staat. Maar wat doe je als je buitenshuis bent en geen boedha beeld bij je hebt.

Hoe zou het zijn als je geluk in jezelf kan vinden en als je naar een Boedha beeld kijkt dit steeds hoeft te herinneren. Dit beeld is een spiegel om te herinneren wie je echt bent. 

Geluk kan je niet krijgen, dat heb je al!

Tegenwoordig zoeken we geluk buiten ons zelf. Je moet een goeie baan hebben, een grote auto hebben, carrière maken, een mooie huis kopen, mooie kleren en dure sieraden hebben om geluk te ervaren in je leven. We zoeken geluk in geld, want geld moet mij gelukkig maken. We zoeken geluk in materiële dingen. We geloven dat een ander lief moet zijn tegen ons en dan ben je gelukkig. We zoeken geluk bij onze partner. We verwachten dat een ander dit geluk voor mij gaat brengen. Als je dit alles niet hebt dan word je ongelukkig, dan word je verdrietig, dan word je onzeker, dan is niks meer mooi, dan is niks meer waardevol, dan voel je je leeg. Je kan hier heel erg depressief van worden. Je wordt afhankelijk.

Geluk zit veel dichter bij jou en je hoef het echt niet zo ver te zoeken. Het zit namelijk in jou. JIJ bent het geluk!

Geluk is een verzamel naam van heel veel emoties bij elkaar. Geluk zit in jou en je hoef het alleen te herinneren. Geluk zit in de kleine dingen in je leven en om je heen. Geluk is jezelf zien en jezelf lief hebben. Geluk is tijd nemen voor jezelf. Geluk is jezelf op de eerste plaats durven zetten. Geluk is leren wie je echt bent en wat je wil. Geluk is respect hebben voor je gevoel. Geluk is luisteren naar je verlangens.

Ga zoeken wat jou blij maakt. Ga op zoek naar waar je hart van gaat zingen. Ga op zoek naar waar je van gaat dansen. Zoek de humor in je leven. Zoek de vreugde in je leven. Vertel jezelf hoe mooi je bent.

Wat zegt spiritualiteit?

Spiritualiteit zegt dat geluk je levens energie is. Geluk is je geboorterecht. Jij bent een oceaan van geluk en dat mag je weer gaan herinneren. Je mag deze oceaan nu laten overlopen in je leven. Je mag deze oceaan nu gaan delen. Geluk zit in je hart en je hoef alleen te luisteren. Geluk hoef je alleen te voelen.

Oefening:

Haal diep adem in en visualiseer dat jij een diamant bent. Een diamant die heel mooi is, die heel kostbaar is, die heel puur is, die heel helder is, die heel schoon is. Het is voor jou alsof je thuis bent gekomen. Je herinnert weer wie je echt bent.

Als je wil weten of ik gelukkig ben dan is mijn antwoord JAAAAAA

Ik ben gelukkig omdat ik geluk niet meer in iemand anders zoek. Ik heb geluk in mezelf gevonden. Elke keer als ik niet meer weet hoe ik gelukkig moet zijn dan heb ik tools en technieken om dit weer te herinneren.

Durf je gelukkig te zijn? Wil je weten waarom je niet gelukkig ben? Wil je weten wat jou blokkeert om in je geluk te stappen?

Neem gerust contact met me op of stuur je reactie naar mijn email info@sitagoelab.nl

Lieve groet,

Sita Goelab

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *