Geluk bepaal je zelf en kan je niet krijgen!

 

Afgelopen week was het interview bij NTR waar ik aan meedoe. Ik ben zo blij en dankbaar voor deze mogelijkheid. Voor deze kans heb ik mijn best moeten doen. Het is niet spontaan naar mij toe gekomen. Het is ook niet gelegd in mijn schoot. Ik ben zelf erachteraan gegaan. En uiteindelijk is het gelukt. Met deze kans wil ik een boodschap doorgeven. Dit interview is in het teken van je geluk zelf creëren ondanks alle tegenslagen. Blijf geloven dat je geluk in eigen handen hebt.

Meer over dit interview en de uitzending volgt binnenkort…

Het hele traject met interviews had best wel een impact op mij en zag ik eigenlijk mijn leven met een andere bril. Ik was heel erg onder de indruk van mezelf moet ik zeggen. Best wel veel meegemaakt, maar ook best wel veel gedaan om er beter van te worden. Daar mag ik zeker heel trots op zijn. Na elke diagnose ben ik sterk gebleven en ben ik doorgegaan met de dingen wat ik leuk vond en die mij kracht gaf. Mijn omgeving had geen idee wat er afspeelde in mijn leven. Ergens schaamde ik voor mijn ziekte en had ik moeite om erover te praten. Mijn strategie was positief blijven en gewoon doorgaan.

Op 11 jarige leeftijd kreeg ik te horen dat ik geen normaal leven zou hebben. Ik zou niet kunnen trouwen, geen kinderen krijgen, geen baan hebben, omdat ik toch niet lang zou leven. Weet je wat voor een impact dit had op mij? Ik heb me heel lang waardeloos gevoelt. Ik was heel lang boos. Ik was heel lang verdrietig. Ik voelde me alleen. Ik had geen vertrouwen. Ik had moeite om te geloven in mezelf en het leven. Jaren heb ik mezelf gevraagd WAT ik verkeerd had gedaan. Ik had ook kunnen kiezen om in een hoekje te gaan zitten en mee te gaan doen aan alle angsten, verdriet, machteloosheid, boosheid, stress en drama. Ik had kunnen kiezen om te geloven wat de artsen zeiden tegen mij en dit alles laten gebeuren.

Ondanks dit alles was er ook een andere stem in mij die mij kracht en vertrouwen gaf. Er was een lichtpuntje in het donker. Ik had een kleine hoop. Ik had een fantasie. Ik visualiseerde een man en kinderen. Ik visualiseerde een huis, een baan en heel veel liefde. Dit had ik niet geleerd maar mijn gevoel gaf mij deze richting. Ik ging vaak fantaseren en werd er blij van. Dit waren momenten die niemand van mij kon afpakken.

Vandaag na 33 jaar kan ik zeggen dat mijn fantasie is uitgekomen. IK heb alles waar ik van had gedroomd. IK heb zelfs nog MEER dan wat ik had verwacht. Ik heb meer gekregen dan wat ik gevraagd had. Mijn dromen zijn niet uitgekomen omdat ik erop gewacht heb, maar omdat ik dat letterlijk gemanifesteerd heb. Ik ben gaan zoeken naar wegen die mij hier hebben gebracht. Ik ben gaan leren hoe ik met deze hele situatie moest omgaan. IK ben gaan leren om het beste uit mijn leven te halen. Ik heb altijd meer mijn best moeten doen, maar er was altijd resultaat. Mijn longarts zegt tegen mij, “JE HEBT JE LOT IN EIGEN HANDEN GENOMEN”.

“Geluk bepaal je zelf en kan je niet krijgen” ben ik heilig van overtuigd

Stop met excuses bedenken, alles uitstellen en anderen de schuld geven. Stop met het wachten op anderen. Stop met jezelf kleineren. Stop met zeggen dat je geen tijd hebt. Stop met zeggen tegen jezelf dat het toch geen zin heeft. Verstop jezelf niet meer en kom uit je comfort zone. Wat heb je te verliezen? Waar ben je bang voor?

Neem de regie van je leven in je eigen handen. Luister naar iedereen, maar doe waar JIJ blij van wordt. Doe waar JIJ gelukkig van wordt. Zeg geen nee, maar sta op en ga ervoor. Je gaat er echt niet DOOD aan kan ik je nu al vertellen.

Kijk naar anderen om jezelf omhoog te halen, om jezelf daarmee te motiveren. Vergelijk jezelf niet met anderen om jezelf omlaag te halen, want wat JIJ kan, kan een ander niet en wat een ander kan, kan jij niet. Een ieder is een puzzelstuk van het hele plan. Samen zorgen we voor een mooie plek hier op de aarde.

Wat is geluk?

Geluk betekent letterlijk vreugde, tevreden zijn, ontspannen zijn, vrolijk zijn en happy voelen. Een big smile van oor tot oor.

Dit alles moet je in je hart kunnen voelen. Je moet kunnen lachen vanuit je hart. Je moet kunnen genieten vanuit je hart. Je moet tevreden voelen in je hart. Je moet plezier voelen in je hart. Het lijkt alsof je hart steeds groter wordt. Dit gevoel geeft jouw energie. Het is net een verslaving en je krijgt geen genoeg van jezelf. Je wordt verliefd op jezelf. Je wordt blij als je in de spiegel naar jezelf kijkt. En dit alles zie je ook in een ander. Dit alles kan je bereiken door steeds meer tijd voor jezelf te nemen. Door dingen te doen wat jou blij maakt. Door jezelf op de eerste plaats te zetten. Door tijd te nemen voor jezelf. Door je geluk op te zoeken. Door te geloven in jezelf. Door jezelf te vertrouwen. Door jezelf geluk te gunnen. Kies je voor geluk?

Happy Valentijnsdag voor morgen

Wil jij leren om gelukkig te worden?

Neem gerust contact met me op, laat een reactie achter of stuur een e-mailtje naar info@sitagoelab.nl.
Voor nu wens ik je een fijne week.

Lieve groet,
Sita

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *