De 9 misverstanden over spiritualiteit!

Spiritualiteit is oorspronkelijk bedoeld om te dienen als levenswijze en geeft richtlijnen als je ergens in vastloopt in je leven, antwoorden als je vragen hebt, inzichten om je problemen op te lossen en leert HOE je moet omgaan met je emoties. Spiritualiteit brengt je naar de kern van je leven, zodat je gaat werken vanuit je bron!

In dit blog ga ik de meest voorkomende misverstanden delen met jou om ervoor te zorgen dat je de voordelen van spiritualiteit gaat leren en die gebruiken voor een succesvol leven.

#1 Spiritualiteit is zweverig!

De meeste mensen geloven erin dat spiritualiteit zweverig is. Met zweverig wordt hier meer bedoeld dat je uit je lichaam gaat treden of je praat over iets of iemand die je niet kan zien met je blote ogen. Denk hierbij aan engelen. Wist je dat spiritualiteit eigenlijk leert om goed te aarden en stevig op de grond te staan?

#2 Spiritualiteit is eng!

Eng is eigenlijk angst voor het onbekende. Je hoort van alles in je huis maar kan het niet zien. Dat is zeker heel eng, maar als je verder gaat zoeken en contact maken dan ga je merken dat het energieën zijn die jou nodig hebben om naar het licht te gaan. Ze zoeken hulp omdat ze jou zien als het licht!

#3 Spiritualiteit is tijd verspillen!

Spiritualiteit leert HOE je effectief kan leven. Tijd verspillen is vaak geen geduld hebben voor iets wat je heel veel kan opbrengen. Maak je tijd voor spiritualiteit dan maak je tijd voor jezelf. Tijd is het meest kostbare in je leven wat niet uitgekeerd kan worden in geld.

#4 Spiritualiteit, daar geloof ik niet in!

De meeste mensen denken bij spiritualiteit dat je met een geloof te maken hebt en moet gaan bidden of naar de kerk. Geloof is voor velen een heftige thema en heeft te maken met het niet kunnen uitleggen wat het precies is. Geloof is niks anders dan jezelf kennen en weten waar je blij van wordt!

#5 Spiritualiteit is een taboe!

Taboe voor spiritualiteit is niet van nu maar bestaat al heel lang. Dit heeft puur te maken met mensen die spiritualiteit verkeerd hebben gebruikt en daardoor in problemen zijn gekomen. Dit is in het dagelijks leven toch ook zo. Als je stout bent dan krijg je straf!

#6 Spiritualiteit is voor zachte mensen!

Hier moet ik wel om lachen want spiritualiteit is allesbehalve zacht. Al die mensen die zich voordoen als heel zacht, vredig en rustig, hebben heel hard gewerkt om daar te komen. Ze hebben echt gevochten om zacht te blijven in een harde wereld, rustig te blijven in alle drukte en vredig te zijn tussen alle negativiteit.

#7 Spiritualiteit is op de top van een berg zitten en mediteren!

Spiritualiteit is ooit begonnen met heel veel mediteren en daardoor rustig worden. De Yogi’s moesten zelfs uit hun huis en bleven jaren in de bergen op een rustige plek om rust te ervaren en niet gestoord te worden. Tegenwoordig kan je gewoon rustig blijven in alle drukte als je maar weet HOE.

#8 Spiritualiteit is geen vlees eten en geen seks!

Binnen het Hindoeïsme is het heel normaal en zelfs een eis dat je vegetarisch bent tijdens spirituele handelingen. Doe je dit niet dan ben je niet rein of zuiver. Zuiver moet je van binnen zijn in je hart en altijd. Dit heeft niks te maken met tijd, dag, plaats, handeling of eten. Reinheid moet een keuze zijn en niet een dwang.

#9 Spiritualiteit betekent geen geld vragen!

De meeste spirituele coaches en therapeuten gaan echt kapot aan dit gebod over geld. Zelfs ik heb er last van gehad bij de gedachte om geld te moeten vragen voor mijn diensten totdat ik leerde dat geld liefde is en je terugkrijgt van je klanten in de vorm van geld.

Samengevat: De 9 misverstanden over spiritualiteit!

#1 Spiritualiteit is zweverig!

#2 Spiritualiteit is eng!

#3 Spiritualiteit is tijd verspillen!

#4 Spiritualiteit, daar geloof ik niet in!

#5 Spiritualiteit is een taboe!

#6 Spiritualiteit is voor zachte mensen!

#7 Spiritualiteit is op de top van een berg zitten en mediteren!

#8 Spiritualiteit is geen vlees eten en geen seks!

# 9 Spiritualiteit betekent geen geld vragen!

Ik zou eindeloos door kunnen gaan met alle VALSE overtuigingen over spiritualiteit en jezelf weerhouden om onafhankelijk te zijn. Je onthoudt jezelf van je eigen innerlijke waarheid, kracht en bron van energie. Stop ermee!

Spiritualiteit is WIE ben ik, WAT kan ik, HOE doe ik dat, uit je comfortzone komen, je mooiste leven creëren en dingen doen waar je blij van wordt. Spiritualiteit leert jou om RESPECT te hebben voor jezelf en je plek te nemen in je leven. Ben je dit alles WAARD!

===================================================

Nu is het jouw beurt. Wil je onderstaande vraag beantwoorden?

Welke van deze misverstanden herken je? En wat is jouw overtuiging over spiritualiteit?

Voor nu: dank je wel voor het lezen en ik kijk uit naar jouw reacties!

En wil je alsjeblieft deze blog met jouw relaties delen?

Dat waardeer ik enorm en alvast enorm bedankt!

=================================================

Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding

Wie ben ik?

Oprichter van The Soul Connection Academy, High Level coaching aan Spirituele ondernemers, Healer, Trainer, Spreker, Spiritueel Leiderschap, Spirituele reizen

Ik geloof erin dat je geboren bent met een super kracht waardoor je moeiteloos alles kan creëren en manifesteren. Door deze kracht te gebruiken in je dagelijks leven sta je meer in je kracht, werk je vanuit je kern en heb je altijd rust in alle drukte.

Mijn Missie is om zoveel mogelijk vrouwen te motiveren om te ondernemen vanuit hun kern. Ik wil ze inspireren om hun ruimte volledig in te nemen en hierdoor meer impact te maken. Doe de dingen waar je ECHT blij van wordt, waar je hart van gaat zingen, waar je bruist van de energie en waar je volledig achter staat! Laten we samen meer bewustzijn creëren!

Een spirituele groet,

Sita Goelab

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *