ben je opzoek naar de hemel in jezelf?

Ik had deze week een paar gesprekken waarbij mensen op zoek waren naar de hemel in hun zelf. Er zijn mensen die zelfs willen gaan reizen naar India om deze hemel te vinden. India is natuurlijk de plek waar spiritualiteit heel hoog staat. De energie is hoger in India wordt er gezegd. De meeste bedevaartsoorden zijn ook in India te vinden. Zelf heb ik meerdere reizen door India gemaakt van de ene tempel naar de andere tempel. Ik ben heel lang op zoek geweest naar de kracht van het goddelijke in mij. Mijn ervaring van India is dat er inderdaad een hoge frequentie aan energie aanwezig is. Ik voelde me vaak heel dichtbij god. Ik voelde me vaak heel zuiver. Ik voel me heel energiek. Ik voel me heel blij. Ik voel me sterk. Ik heb me heel gezegend gevoelt en ben heel dankbaar dat ik deze bedevaartplaatsen heb bezocht. In India was alles goed en ik kwam heel energiek thuis. Ik bleef een periode sterk totdat het begon te vervagen en ik terug was bij het oude energie van leeg zijn.

Wat is er gebeurd denk ik dan. Ik was toch heel dichtbij mijn hemel? Ik heb het toch echt ervaren? Ik heb het toch gezien? Ik heb de hemel toch echt gevoeld?

Wat is de hemel?

Er zijn uiteraard meerdere betekenissen van de hemel. Wat ik heb begrepen en geleerd is dat de hemel een plek is waar je heel gelukkig ben. Een plek waar geen problemen zijn. Een plek waar de energie heel hoog is. Een plek waar alleen liefde aanwezig is. Een plek waar alles magisch is. Een plek waar je vrolijk bent. Een plek waar harmonie is. Een plek waar alles zuiver en licht is. Een plek waar iedereen wil zijn. Een plek waar we na de dood naar toe gaan geloven we. Is dit waar? Moet je echt zo lang wachten voor de hemel? Hoe zou het zijn om de hemel hier op de aarde te hebben? Hoe zou het zijn om hemel te hebben tussen alle hel?

Wat is de hel?

Hel is het tegenovergestelde van hemel. Hel is alles wat verkeerd is. Hel is alles wat negatief is. Hel is zwaar en donker. Hel is een plek waar niemand wil zijn. Hel is de momenten dat er problemen zijn. Hel is de emotionele momenten. Hel is de momenten dat alles verkeerd gaat. Alles wat niet goed is noemen we de hel. We geloven erin dat we naar de hel gaan na onze dood als we slecht zijn.

Hemel en hel hier op de aarde!

Ik heb alle respect voor de verschillende geloofsovertuigingen. Ik heb alle respect voor de denkwijze van iedereen. Iedereen is vrij om te geloven wat hemel en hel is. Wat ik heb geleerd is dat de hemel en hel hier op de aarde is. Ik geloof dat als ik blij ben dan dat de hemel is. Als ik problemen heb dan voel ik me in de hel, want alles gaat niet zoals ik wil. Ik geloof erin dat de hemel en hel op dezelfde dag kunnen aanwezig zijn. Ik geloof erin dat de hemel en hel niet een plek is maar begint bij het gevoel. Hoe ik me voel bepaalt of ik in de hemel zit of in de hel. Dit betekent dus dat hemel en hel niet iets is wat BUITEN ons is maar IN ons zit. Jezelf hemels of hels voelen is een gevoel. Dat is een belevenis. Een belevenis hoe je een situatie ervaart.

Voorbeeld:

Je luistert naar een romantisch liedje maar je wordt er heel verdrietig van. Je voelt zoveel pijn. Deze pijn heb je omdat je een slechte ervaring hebt gehad met je eigen relatie. Had je deze pijn behandeld dan zou hetzelfde lied jou heel blij maken. Je zou gaan zingen en dansen door dit romantisch liedje.

Een ander voorbeeld is een begraafplaats waar we liever niet willen gaan want de gedachte, de energie en de ruimte is vaak heel zwaar hier heb je geleerd. Je wordt vaak herinnert aan de dood wat we liever niet willen. Dit kan heel hels voelen. Gaan we naar de begraafplaats met de gedachte dat je de eer hebt om iemand de laatste groet te wensen, dat dit de plek is waar je over je lijden heen bent, dat deze plek ons bewust maakt onnodig tijd te verspillen dan verandert de energie en voel je hemels en dankbaar.

Hemel en hel gaat altijd samen!

Hemel en hel gaat altijd samen en heeft te maken met HOE je denkt over het moment, hoe je denkt over de situatie, hoe je omgaat met je problemen en wat je ermee doet. Bekijk je een situatie positief of negatief bepaalt of je in de hemel bent of in de hel.

Door naar een heilige plaats te gaan moet ik weer herinneren hoe het is om in de hemel te zijn. Dit gevoel moet ik steeds terug halen als ik me weer in de hel voel zitten. Door naar een heilige plek te gaan moet ik de hemel in mezelf weer herinneren en dit gevoel vast houden.

Op het moment dat je bewust bent dat hemel en hel in je zit en niet buiten jezelf, dan word je niet afhankelijk. Je hoef dan niet ver meer te zoeken. Het is veel dichterbij dan je dacht. Het zit in je hoofd, in je hart, in je gedachte, in je gevoelens en met welke bril je kijkt naar jezelf.

Wat zegt spiritualiteit?

Spiritualiteit zegt dat we van nature goddelijk zijn en ons huis de hemel is. Omdat we niet verder kunnen groeien in de hemel kiezen we om naar de aarde te komen die ook wel onze school wordt genoemd. Deze school kent helse momenten waardoor we kunnen groeien en wijzer worden. Een oude ziel die al heel lang aan het reizen is wordt ook wel een wijze ziel genoemd omdat deze ziel heel veel ervaringen heeft.

Spiritualiteit zegt ook dat hemel en hel net de plus en min is van een batterij. Je hebt ze allebeide nodig om sterk te worden. Hemel en hel is hetzelfde als licht en donker van een dag. Bij licht word je wakker en bij donker ga je slapen om zo uit te rusten.

Een ster in de hemel is het mooist als het donker is!!

Oefening:

Kies een plek in je huis en maak van deze plek je heilige plek. Op deze plek ga je weer terug in je hart om weer de hemel te ervaren.

Kies een mantra en zeg deze elke keer op als je voelt dat je in de hel zit.

Kies een geluksteen die jou weer in je hemelse gevoel brengt.

Kies voor een geur die je weer in de hemel brengt.

Kies voor een liedje waarvan je blij wordt en gaat zingen en dansen.

Ga in de natuur lopen.

Voor dit alles hoef je niet naar buiten te gaan of ver te reizen!

Ben je op zoek naar de hemel in jezelf?

Heb je moeite om de hemel in jezelf te vinden?

Weet je niet HOE je dit hemelse gevoel moet terug halen?

Neem gerust contact met me op of stuur je reactie naar mijn email info@sitagoelab.nl

Lieve groet,

Sita Goelab

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *