Ben je een leider of een volger?

Ik liep gisteren naar buiten voor mijn gebruikelijke wandeling en genoot heerlijk van de bomen die nu volop in kleur zijn. Ik vind dit de mooiste tijd van het jaar en kan echt genieten van alle kleuren en de geuren. Al die prachtige bomen die rechtop staan ondanks dat ze weten dat een harde wind alle bladeren weg laat waaien en ze morgen helemaal kaal gaat worden. Ze is niet bang om los te laten maar weet dat dit een natuurlijke proces is. Ze weet heel zeker dat ze na een paar maanden haar bladeren weer terug heeft en zelfs nog meer en nog mooier. Ze gelooft in haar zelf en geeft volledig over aan het spel!

Kom ik naar huis en kijk ik naar alle berichten op media dan is daar alleen maar onrust. Kijk maar naar alle meningen over het dragen van een mondkapje. Kijk maar naar alle angsten over het virus. Kijk maar naar alle ondernemers die bang zijn om hun bedrijf te verliezen. Dit alles heeft te maken met de positie leider of volger. Als je genoeg zou geloven in jezelf en je lichaam dan zou het jou niet uitmaken of je wel of geen mondkapje draagt. Je zou niet bang zijn om een virus dat jou ziek gaat maken en werken aan je weerstand. Je zou geen zorgen maken om je bedrijf te verliezen maar kijken naar andere mogelijkheden. Als er iets moet gebeuren dan ga je het niet kunnen tegen houden en dan maakt het niet uit dat je er klaar voor bent of niet. Waar wil je jouw kostbare energie aan geven?

De eigenschappen van een volger

Als je nu om je heen kijkt zie je 99% van de mensheid alles volgen wat de smartphone zegt, wat Facebook zegt, wat meneer Google zegt. De media zorgt ervoor dat je als een brave volgers de dingen doet wat ze zegt tegen jou. De media zorgt ervoor dat je in trance blijft van haar en slaaf wordt van haar waarheid. Dit alles zorgt ervoor dat je als volger afhankelijk wordt wat media jou verteld en wat ze jou laat zien.

Deze volger ben je je hele leven al. De eerste verhalen heb je van je ouders meegekregen, daarna je omgeving, je school, je geloof, je partner en je werk. Als volger ben je nu gewend om je eigen gevoel NIET uit te spreken. Je hebt je eigen verlangens begraven. Je hebt je wensen weggegooid. Dit alles zorgt voor een leeg gevoel. Een gevoel van honger hebben. Een gevoel van als een robot door het leven gaan, want een robot volgt de instructies van de eigenaar.

De slavernij is nooit afgeschaft maar hou je nu in stand omdat het een gewoonte is geworden. Als slaaf moest je toen ook dingen doen wat je vaak niet leuk vond en werd alles voor je bepaalt en nu is het nog steeds hetzelfde. Het voelt veilig om te horen wat je moet doen dan het zelf uit te vinden. Dit zorgt ervoor dat je een ander natuurlijk makkelijk de schuld kan geven als iets niet goed gaat. Wanneer ga je ophouden met volgen en de verantwoordelijkheid nemen?

De eigenschappen van een leider

Als leider luister je naar de media, naar je omgeving en je leraren maar je doet wat jouw gevoel zegt. Als leider doe je de dingen waar je blij van wordt, waar je van gaat dansen. Je neemt een besluit en staat daar 100% achter. Als leider ben je niet bang om je hoofd uit te steken en je stem te laten horen. Je praat luid en duidelijk en laat je niet tegenhouden door de overtuiging van je omgeving die jou vertelt dat het geen goeie manieren zijn. Je bent niet bang om mensen te verliezen als je de waarheid spreekt. Je leeft in vrijheid en durft rechtop te staan. Je durft ook JA te zeggen tegen je eigen gevoel en verlangen. Je gebruikt je gezonde verstand. Dit alles geeft jou heel veel rust. Dit is jouw succes!

Wat zegt spiritualiteit over een volger en een leider?

Spiritualiteit zegt dat je geboren bent als een leider maar een volger bent geworden door alle overtuiging waarmee JIJ bent geprogrammeerd. Deze programma’s zijn alle oordelen, meningen, gewoontes en kritieken van je omgeving waar JIJ onbewust aan meedoet. Je doet mee aan een waarheid wat NIET van jou is. Het is tijd om nu alle SHIT en valse overtuiging los te laten en terug te keren naar huis. Jouw wereld speelt niet buiten af maar binnen in jezelf. Deze wereld van jou moet je nu groter maken. Het is nu tijd om alle volgers eigenschappen lost te laten en leider te worden van je eigen leven. Het is tijd om niet vanuit een zijlijn alles te volgen maar in het midden van je leven te gaan staan. Het is tijd dat je JOUW echte waarheid gaat herinneren en stoppen met je tijd verspillen met iemand anders zijn.

Resultaat van een leider zijn

Resultaat van een leider zijn is dat je nooit meer bang bent om de stappen te nemen in je leven. Je bent nooit meer afhankelijk van anderen wat ze van jou vinden en zullen zeggen als je iets hebt besloten. Je bent niet meer bang om jezelf te laten zien en leeft je mooiste versie van je leven. Je bent nooit meer onrustig en voelt je sterk in alle omstandigheden. Je gaat de minder leuke momenten omarmen omdat je weet dat dit tijdelijk is en jou sterk gaat maken. Je hebt meer ruimte om te genieten en het leven te zien als een mooie reis. Je laat anderen niet bepalen hoe jij je moet gaan voelen maar gelooft in jezelf. Je hebt vertrouwen in jezelf en wat je wil ondernemen.

Wil je een leider zijn maar je weet niet hoe?

Zit je heel erg vast in je oude gewoontes?

Heb je het gevoel dat je wordt tegen gehouden in je groei?

Kijk naar www.sitagoelab.nl voor antwoorden en begeleiding op al je vragen.

Ik wens je heel veel succes met je keuze om een leider of een volger te zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *