Ben ik een schaap of een leeuw?

Waarschuwing!! Deze  Blog wat je nu gaat lezen komt echt uit mijn tenen en is een leeuwen brul! Het kan je leven veranderen!

Afgelopen weekend zat ik 2 dagen op een kick your ass event van Roy Martina. Deze 2 dagen heeft mij leren realiseren dat ik veel verder ben dan ik dacht. Ik kan veel meer doen dan ik al aan het doen was. Dit event heeft mij een booster gegeven. Dit event heeft mij letterlijk een kick your ass gegeven. Voor deze kick your ass had ik iemand nodig die veel verder was dan mij. Ik had iemand nodig die het helder voor mij zou maken. Ik had iemand nodig die een helikopter view had over mij. Ik heb geleerd dat ik geen schaap meer ben, maar al jaren een LEEUW!

Ik ben geboren als een leeuw, maar ben als een schaap gaan leven. Ik was mijn geboorte recht vergeten en ben anderen gaan volgen en niet mijn eigen pad. Hierdoor ben ik verdwaald. Ik ben de taal van een schaap gaan praten terwijl ik van oorsprong leeuwen taal spreek. Iets doen wat niet van jou is voelt als een verraad. Het voelt als geen respect hebben voor je eigen roots. Een leeuw zijn is mijn roots en dat stroomt in mijn bloed. Het zit in mijn genen en zit vast in mijn botten.

En weet je, ergens wist ik dit al heel lang maar nu is het bevestigd. Ik ben mijn hele leven als een doorzetter door alles heen gegaan. Ik ben niet bij de pakken neer gaan zitten. Ik ben koppig voor anderen maar dat betekent gewoon DOEN wat IK wil en wat mijn hart verlangt. Dit is een leeuwen mentaliteit.

Wat is een schapen mentaliteit?

Een schaap is absoluut niet verkeerd in mijn ogen, maar als je MEER kan waarom zou je genoegen nemen met minder. Een schaap volgt heel graag anderen en kijkt de kat uit de boom. Een schaap zoekt vaak bevestiging van anderen. Een schaap durft geen beslissingen te nemen. Een schaap laat anderen voorgaan en zegt dat het uit respect is. Een schaap durft niet de eerste stap te nemen. Een schaap durft geen NEE te zeggen. Een schaap durft niet uit zijn comfortzone te gaan. Een schaap wil niks nieuws proberen. Het antwoord van een schaap is vaak ‘Ja, maar’ of ‘Ja, ennn’. Een schaap wil eerst iets doen maar twijfelt toch later. Een schaap houd ervan om anderen te pleasen (aardig doen). Een schaap wil graag lief gevonden worden. Een schaap denkt eerst aan anderen en dan aan zichzelf. Wat zal iedereen zeggen denkt een schaap vaak als ze een besluit wil nemen. Een schaap heeft moeite om met een opgeheven hoofd te lopen en loopt liever gebogen door het leven. Een schaap durft niet om in de ogen te kijken. Een schaap is vaak onzeker. Een schaap wil nooit voorin staan maar het liefst achterin. Een schaap doet vaak dingen en beweert dat het uit respect voor anderen is. Een schaap heeft heel veel tijd nodig om na te denken. Een schaap wil liever alles GRATIS of goedkoop. Een schaap heeft moeite om zijn emoties los te laten. Een schaap blijft liever in het verleden leven dan in het heden. Een schaap durft niet in het diepe te gaan en blijft aan de zijkant waar de grond te voelen is. Een schaap kiest voor veiligheid boven avontuur. Een schaap heeft last van heel veel emoties. Een schaap wacht op goedkeuring van anderen. Een schaap durft niet de eerste stap te zetten. Een schaap blijft bevestiging zoeken bij anderen en heeft moeite om te geloven in zichzelf. Een schaap heeft moeite om vooruit te komen in zijn bedrijf, in zijn relatie en ook op werk gebied. Een schaap staat vaak stil in zijn leven. Een schaap durft niet op zijn doel af te gaan en kiest maar om rondjes te draaien. Een schaap wil liever op een zachte en vertrouwde plek blijven. Een schaap volgt liever anderen dan dat ze voorop gaat lopen. Een schaap heeft moeite om zijn verleden los te laten. Een schaap blijft dingen herhalen en heeft moeite om los te laten. Een schaap wil niet gezien worden.

Zoals je ziet is de schapenwereld heel groot en kan ik doorgaan tot………maar dat is niet mijn bedoeling. Dat wil ik niet!

Wat zijn de eigenschappen van een leeuw?

Een leeuw gaat recht op zijn doel af. Een leeuw volgt anderen niet maar anderen volgen een leeuw. Een leeuw is een leider. Een leeuw geeft het voorbeeld aan iedereen. Een leeuw kiest bewust zijn doel. Een leeuw krabbelt niet terug WAT er ook gebeurd. Een leeuw weet wat ze wil. Een leeuw maakt geen onderscheid. Een leeuw is krachtig en dat voel je als je in de buurt komt. Een leeuw laat zijn stem heel duidelijk horen. Een leeuw twijfelt niet en staat achter zijn besluit. Een leeuw gaat door ongeacht wat voor weer, omstandigheden of situatie het is. Een leeuw kijkt niet hoe duur iets is, maar kijkt naar de voordelen van zijn aankopen. Een leeuw kiest voor kwaliteit. Een leeuw kiest voor de beste in zijn leven. Een leeuw is niet bang voor uitdaging. Een leeuw staat rechtop. Een leeuw is trots op zichzelf. Een leeuw vertrouwd en geloofd in zichzelf. Een leeuw waardeert zijn komst. Een leeuw is trouw aan zijn roots. Een leeuw staat altijd voorin. Een leeuw maakt zich geen zorgen wat anderen denken over haar. Een leeuw wil niet aardig gevonden worden door lief te doen. Een leeuw maakt bewust een keuze en kiest wat ze wil. Een leeuw luistert naar anderen maar doet wat zij wil. Een leeuw is sterk verbonden met zijn gevoel en intuïtie. Een leeuw kijkt niet naar achteren maar altijd naar voren. Een leeuw kan zijn emotie heel snel loslaten. Een leeuw is eerlijk naar zichzelf en naar anderen. Een leeuw heeft charisma.

Waarom maken we de keuze om een schaap of een leeuw te zijn?

Situaties zorgen vaak ervoor dat we liever een schaap willen zijn dan een leeuw. Schaap is vaak de makkelijke weg en een leeuw kiest voor uitdagingen. Blokkades kunnen ervoor zorgen dat je liever een schaap wil zijn. Entiteiten kunnen ervoor zorgen dat je een schaap blijft om zo niet gezien te worden. Ergens zit de schapenmentaliteit in onze genen en nemen we dit al generatie op generatie mee. Onze voorouders waren gedwongen om als een schaap te leven en niet voor hun zelf op te komen. Een vloek kan de rede zijn van geen keuze durven te maken van schaap naar een leeuw. Emoties zorgen ook vaak dat je als een schaap door het leven gaat. De overtuiging van onze omgeving kan een grote rol spelen. Geloof kan ook een impact hebben op ons schaap-zijn.

Uiteindelijk staat een schaap of een leeuw voor de kracht in ons en is niet letterlijk bedoelt. Het is een levenswijze.

Wat zegt spiritualiteit?

Spiritualiteit zegt dat LEEUW de kracht is in ons. De kracht die we nodig hebben om te leven hier op de aarde. De kracht om succesvol te zijn op alle gebieden in ons leven. Leeuw is ons geboorterecht en maakt ons compleet. De kracht van de leeuw vervult ons leven. Deze kracht zit in ons alleen moeten we het weer herinneren en activeren.

Deze leeuwen kracht kennen we in het Hindoeïsme als de godin DURGA. Zij is de drager en berijder van de leeuw. Durga is ook de Shakti (vrouw) in ons allen. Haar mantra is zeer sterk om de leeuwen kracht te activeren. Ik word in mijn spiritualiteit begeleid door haar. Zij is de kracht in mij om het onmogelijke mogelijk te maken.

Wil jij een schaap zijn of liever een leeuw? Ben je klaar om in je kracht te stappen? Ben je klaar om je schapenleven gedag te zeggen en je leeuwenrol op te eisen? Waar wacht je nog op? Wat wil je nog meer horen om een leeuw te zijn? Welke bevestiging heb je nog meer nodig? Welke excuus gebruik je om NIET een leeuw te zijn? Op welke tijd wacht je nu?

Kijk naar mijn programma Take Control of Your Life waar we samen gaan werken om je van een schaap naar een leeuw te transformeren. Ik gebruik heel veel tools en technieken vanuit het hindoeïsme om deze kracht te activeren.

LEES HIER alle informatie over dit programma

Neem gerust contact met me op of stuur je reactie naar mijn email info@sitagoelab.nl.

Lieve groet,

Sita Goelab

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *