ayurveda awareness voor een gezond leven!

Als geen ander weet ik hoe belangrijk gezondheid is. Op zoek naar verlichting ben ik kort geleden in contact gekomen met een zeer bijzondere arts namelijk Doctor Ish Sharma. Hij is niet alleen professor in Ayurveda maar doceert ook op de hele wereld mensen om Ayurveda te leren en dit toe te passen in hun leven. Wat mij aantrekt in hem is de passie voor zijn kennis. Wat mij diep heeft geraakt is dat hij jou helpt als een mens en niet iemand die zogenaamd GROOT is. Wat ik waardeer in hem is de tijd en geduld wat hij heeft om je te adviseren wat goed is voor jou. Elk minuut met hem is een zegen kan ik je nu al vertellen. Deze bijzondere Doctor is bereid om op verzoek voor een week te komen naar Nederland en zijn kennis te delen met ons. Deze unieke kans wil ik graag delen met jou.

Biografie of Doctor Ish Sharma

Dr. Ish Sharma, komt uit een traditionele Vaidya-familie, deed zijn post-graduation en Ph.D. in Ayurveda aan het meest gereputeerde National Institute of Ayurveda, Jaipur. Hij heeft een speciale vaardigheid voor aandoeningen, levensstijl en heeft vele klinische onderzoeken uitgevoerd tegen diabetes, auto-immuunziekten en aandoeningen van het zenuwstelsel. Hij is een wereldfiguur in Ayurveda met 15 jaar ervaring in Ayurveda Educatie, training en patiëntenzorg, Ayurveda-toerisme in EU- en ASEAN-landen. Als een Panchakarma-arts, was hij getuige van vele prachtige resultaten bij de meeste refractieve patiënten. Hij is auteur van 4 boeken, 15 peer reviewed medische onderzoeksartikelen en leidt Babeke Ayurveda Medical College & Hospital in Punjab, India.
Zijn wederhelft (partner) Dr Aparna Sharma is assistent-professor in Ayurveda Eye, E.N.T. bij het National Institute of Ayurveda, Jaipur.

Wat is Ayurveda

Ayurveda is de oudste gezondheidszorgsysteem die de mensheid heeft gezegend. Dit is vandaag relevanter vanwege zijn unieke preventieve en curatieve, geïndividualiseerde, niet-chemische benadering. De overweging, beoordeling en toepassing van individuele constitutie / Prakriti moet nog worden begrepen en gekopieerd door andere medische stromen.
Panchakarma Ontgifting is ongeëvenaard. Een goed evenwicht tussen de drie werkingsprincipes van Vata, Pitta, Kapha betekent gezondheid en hun onevenwichtigheid wordt aangeduid als ziekte.
Dieet, levensstijl, kruiden en Panchakarma zijn de graduele hulpmiddelen om dit evenwicht te bewaren. Een aanpak via Pulse-onderzoek (Nadi Pareeksha) en constitutionele analyse (Prakriti Pareekshan) is zeer effectief.

Een unieke kans om te leren van doctor Ish Sharma WAT je met Ayurveda kan doen en HOE je dit kan toepassen in je eigen leven en die van je klanten.

In deze 1 daagse workshop gaat hij alle WAT, WAAROM en HOE stap voor stap uitleggen.

Na deze workshop ben je in staat om zelfstandig aan de slag te gaan met de kennis wat je heb geleerd.

Deze 1 daagse workshop wordt afgerond met een certificaat en ondertekend door Doctor Ish Sharma, Satwa Ayurveda Jaipur.

Wat kan je verwachten in deze 1 daagse workshop

Als deelnemer kan deze workshop Life Changing en een Eye Opening zijn op meerdere manieren. De informatie is niet nieuw of naïef en meer dan 10000 jaar oud. Het is nu tijd om alle eeuwen oude technieken weer te gaan gebruiken. Terug naar de roots en de basis. Dit is de hoogste tijd en heeft heel veel voordelen. Een vooropleiding is niet vereist om deze Ayurvedische aanpak te begrijpen en dit toe te passen. Alle informatie is relevant voor het onderwerp van de dag en nuttig voor iedereen.
We beginnen met de basiskennis van Ayurveda en daarna leer je ook de praktijk.
Dit houd in dat je technieken gaat leren om een probleem op te lossen.
Deze 1 daagse workshop is inclusief kit (waarde €45,- ) met de nodige spullen.
Je gaat naar huis met kennis, ervaring en een certificaat dat is ondertekend door Doctor Ish Sharma.
Programma zaterdag 14 april
10.00 – 10.45 Basis kennis Ayurveda
Koffie pauze
11.00 – 12.30 Voeding & Lifestyle & kook demostratie 
Lunch
13.00 – 14.00 Ayurveda & auto – immuunziektes
Koffie pauze
14.15 – 15.30 Ayurveda & Kanker bewustzijn 
15.30 – 16.00 Mogelijkheid om vragen te stellen
16.00              EINDE

Ayurveda, Voeding & Lifestyle

Ayurveda is een grondige preventieve geneeskunde en zo helder met de concepten over correcte voedingsleer en levensstijl. Het gouden concept van incompatibele voedselcombinaties (Virrudhahara) is tegenwoordig meer relevant vanwege verkeerde eetgewoonten. Lifestyle is beladen met overmatige stress en verwaarloosbare lichamelijke activiteiten, waardoor veel leefstijlstoornissen worden gevraagd zoals obesitas, hypertensie, diabetes, kankers, stofwisselingsziekten enzovoort. Preventie is de enige remedie tegen deze syndromen en Ayurveda heeft een passende oplossing. Too Simple To Believe is veranderd in voeding en levensstijl en kan wonderen verrichten. Het kennen van je constitutie vereenvoudigt het begrip van een geschikt voedingspatroon en levensstijl.

Op deze dag leer je om je eetgewoonten in balans te brengen en een gezonde levensstijl te creëren. Dit is de belangrijkste stap naar een gezond leven. Doctor Ish Sharma is 48 jaar en heeft nog nooit vitamine genomen en ziet er heel goed uit. Hoe doet hij dit?

Ayurveda leert jou hoe je aan je dagelijkse vitamine kan komen door maar heel weinig te doen.

Doctor Ish Sharma laat je zien hoe je 2 recepten (Kehjri en Takra ) kan bereiden en hiermee je nodige vitamine kan aanvullen.

BESPAAR JE EINDELOZE KOSTEN AAN VITAMINE AANSCHAF!!!!

Ayurveda & auto – immuunziektes

Het concept van immuniteit in Ayurveda is behoorlijk rijp en kent deze unieke kracht toe aan je specifieke ras, genen, eten en levensstijl. Veroudering, trauma, stress, fouten in voeding / levensstijl bemoeilijken de immuniteit en nodigen uit tot vele ziekten. Het concept van auto-immuniteit wordt waargenomen door een verstoring van Agni / metabolisme en kan vervelende condities veroorzaken zoals reumatoïde artritis, SLE, sclerodermie, Hashimoto thryreoïditis, type 1 diabetes en nog veel meer. Ayurveda heeft een uitleg en een preventieve / curatieve benadering tegen auto-immuunziekten.

Verstoring van je auto immuunsysteem is de oorzaak van heel veel vormen van ziektes.

Dit betekent letterlijk dat je lichaam niet in staat is om jou te beschermen tegen invloeden van buiten.

Ayurveda leert je hoe je je lichaam kan herstellen en sterk kan maken, zodat je altijd beschermt blijft.

Doctor Ish Sharma gaat stap voor stap demonstreren wat je kan doen om je auto immuunsysteem te versterken.

Ayurveda & Kanker bewustzijn

Ayurveda noemt zes brede / op weefsel gebaseerde klassen van kankers, en heeft te nauwkeurig uitgelegd dat ze meestal pijnloos, snel verspreid, diepgeworteld en dodelijk zijn. Bij een nadere observatie vanuit het gezichtspunt van de Ayurveda lijkt Agni / Metabolic-verstoring een cruciale rol te spelen bij de initiatie en groei van de tumor. De preventieve oncologie van Ayurveda is relevanter voor de naaste familieleden van een kankerpatiënt omdat veel kankers een sterke familiale neiging hebben. Uitgebreide en periodieke ontgifting (Panchakarma) heeft een enorm en onontgonnen potentieel tegen kankerpreventie, en kan genezend zijn.

Kanker wil je het liefst niet tegen komen maar dat lijkt tegenwoordig niet mogelijk te zijn.

Bijna elke familie heeft hiermee te maken. Dit houd in dat je als familielid alert moet zijn en maatregelen moet nemen om kanker te vermijden.

Ayurveda leert jou hoe je de zieke cellen kan herstellen en jezelf vrij kan maken van alle vormen van kanker door deze op tijd te signaleren en elimineren.

Datum : Zaterdag 14 april 2018

Plaats : Ondernemershuis in Capelle a/d IJssel

Tijd : 10.00 – 16.00 uur

Kosten : €127.- inclusief btw

Deze 1 daagse workshop is inclusief lunch/ koffie/thee en een kit met de nodige spullen voor deze workshop.

Voor je vragen of deelname aan deze 1 daagse workshop kan je een email sturen naar info@sitagoelab.nl

Na je aanmelding krijg je de betalingsgegevens om je bijdrage te voldoen.

Je deelname is pas definitief als je betaling is ontvangen door ons.

LET OP!!! Kwaliteit is heel belangrijk voor Doctor Ish Sharma en hebben we daardoor maar beperkt aantal plaatsen.

Wees op tijd want VOL = VOL

PS – Het is mogelijk om een privé consult te boeken met Dokter Ish Sharma in het Engels / Hindi of Nederlands (voor mensen die van ver komen kunnen we na de workshop afspreken op dezelfde dag)

Vraag naar de mogelijkheden!!!!

Met vriendelijke groet,

Team Doctor Ish Sharma

Sita Goelab

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *