angst voor je eigen succes!

Afgelopen 6 weken ben ik door heel veel diepe dalen heen gegaan tijdens mijn behandeling in de Ayurvedisch kliniek in India. In deze periode werd mij steeds duidelijk hoe bang ik was voor mijn eigen gedachten, hoe bang ik was voor mijn eigen lichaam, hoe bang ik was voor mijn eigen leven, hoe bang ik was voor mijn eigen verlangens, hoe bang ik was om mijn mond open te doen en mijn mening te geven. Het leek alsof ik mezelf in een vrieskist had gestopt al die tijd en zo af en toe eruit ben gekomen, maar weer direct in mijn schulp kroop. Ik heb mezelf altijd ontkent en mezelf heel veel tekort gedaan kwam ik achter. Dit bewustzijn was heel confronterend en heel pijnlijk. Ik heb zoveel gehuild in deze 6 weken en heb ook letterlijk veel pijn in mijn lijf gevoeld. Vooral heel veel buikpijn (de buik is onze fysieke en energetische prullenbak).

Angst en longen staan tegen over elkaar

Angst maakt veel meer kapot in ons leven dan wij denken. Angst verstijft ons lichaam letterlijk waardoor er geen zuurstof meer door je lichaam stroomt. Angst zorgt ervoor dat je vastzit in een wereld waar jij ALLEEN bent. Er is geen verbinding daar. Er is geen verkeer daar. Er is geen hulp daar. Er is geen zonlicht daar. Er is geen zuurstof daar. Dit alles word opgeslagen in onze longen en openbaart als luchtwegen problemen of reumatische klachten. De belangrijkste vraag is nu waarom wij kiezen voor angst als je weet dat het zoveel schade richt aan je leven.

Angst is een afleider

De enige functie van angst is om ons af te leiden van het doen wat we echt moeten doen. Door te kiezen voor angst laat je je afleiden en stel je jouw doelen uit. Je kiest voor angst omdat je bang bent om jezelf tegen te komen. Deze gewoonte kan van jezelf zijn, maar kan ook een overtuiging zijn van je omgeving of van je ouders. Deze gewoonte zit in je DNA vast en wordt steeds herhaalt. Het is een programma geworden dat steeds herhaalt.

Wat zegt spiritualiteit over angst

Spiritualiteit zegt dat angst niet slecht is maar ons beschermd en ons waarschuwt voor gevaren. Alleen moet er balans zijn in je angst. Het moet geen gewoonte worden. Spiritualiteit zegt ook dat je angst je grootste vriend kan worden maar ook je grootste vijand. Wordt baas over je angst en gebruik het als je wapen. Ga boven je angst staan en wordt baas over je leven.

Oplossing!!!

Na 6 weken kan ik zeggen dat ik dichter naar mezelf ben gekomen en steeds meer het thema angst begrijp. Door steeds controle te hebben over angst heb ik meer ruimte en soepelheid gecreëerd in mijn lichaam. Ik ben weer tot leven gekomen. Ik ben mooier en jonger geworden. Ik voel me sterk en krachtig. Ik heb geen pijn meer. Ik durf weer te luisteren naar mijn gevoel. Dit alles is alleen mogelijk omdat ik heb gekozen om angst los te laten. De keuze is van mij. Het was niet makkelijk maar dat is juist een uitdaging. Ik hou zielsveel van mezelf.

Gun jij jezelf ook een leven zonder angst? Neem gerust contact met me op, laat een reactie achter of stuur een email naar info@sitagoelab.nl.

Lieve groet,

Sita Goelab

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *