7 rijke inzichten om rustig te blijven!

We zitten nu met ze allen in de tweede Lock down weer opgesloten, weinig mogelijkheden, weinig te doen buiten, iedereen loopt met een gespannen gezicht om me heen, er is geen vooruitzicht, geen zekerheid, somber en alles is onzeker.

Waar moet je kracht uithalen? Hoe moet je positief blijven? Wat kan je doen? Hoe moet je de dagen doorheen komen? Wanneer komt er nou een einde? Wat gaat er nog meer komen? Hoe nu verder?????

Op een hele jonge leeftijd ben ik gaan leren om anders te denken en omgaan met situaties. Ik was 17 jaar toen ik naar Nederland kwam niet wetende dat ik hier zou blijven wonen. Ik kwam van een warm land naar een koud land waar ik heel erg moest wennen. En dan moest ik ineens een dikke jas, sjaal, dikke truien en nog meer lagen aandoen om warm te worden. De huizen zagen er allemaal hetzelfde uit, ramen en deuren waren overal dicht. Je zag allemaal mensen die anders waren, anders gingen praten en anders gingen gedragen. Ow wat heb ik mijn huis, ouders, spullen en mijn land Suriname gemist. Ik was zo verdrietig en krijg er nu nog tranen in mijn ogen als ik eraan terugdenk. Ik voelde me zo alleen en verloren. Helemaal verdwaald en eenzaam. Het leek alsof ik echt alleen was in een vreemd land.

Gelukkig weet ik nu dat het goed is geweest en ik daardoor een sterke vrouw ben geworden. Ik heb me leren aanpassen aan de tijd, situatie en omgeving. Ik heb leren loslaten en daardoor kon ik de leuke dingen van Nederland ontvangen. Om de cadeaus te ontvangen moest ik wel leren om de oude gewoonte los te laten. Nu 30 jaren terug kan ik trots terugkijken waar ik vandaan kwam en waar ik nu sta. En ik kan alleen maar zeggen dat ik blij ben met het vooruitzicht.

In deze BLOG wil ik met jou mijn 7 rijke Inzichten en TIPS  delen en HOE je rustig kan blijven in onrustige tijden en genieten van je dagen

#1 Mijn hoofd zit helemaal vol van alle berichten

De hele dag door krijg je van alles te zien, te horen en te voelen. Dit kunnen leuke situaties zijn maar ook minder leuke momenten. Alles wat leuk is kan je oplossen en ben je er klaar mee, maar alles wat minder leuk is wordt opgeslagen en moet je nog helpen oplossen. Als je deze opgeslagen momenten niet gaat opruimen dan gaat het opstappelen. Zie het als een woonkamer helemaal vol en je brengt nog meer meubels. Het is zo vol dat je de oude niet ziet maar er is ook geen plek voor de nieuwe spullen . Je reageert op situaties vanuit een volle emmer die bij elke druppel vol loopt.

Als eerste is het belangrijk om geen nieuwe spullen meer te brengen. Kijk zo min mogelijk naar alle berichten en hou je bezig met dingen die je blij maken. Ga lekker naar buiten om te lopen in de natuur of langs het water. Frisse lucht doet wonderen en brengt ook alle elementen in je lichaam weer in balans. Een fijne oefening wat ik vaak aanraad aan mijn cliënten is voorover gaan hangen voor een paar tellen. Je hangt met je hoofd voorover en laat je armen helemaal los. Het voelt alsof je een emmer aan het leegmaken ben. Kom rustig wervel voor wervel terug.

#2 Ik voel me niet veilig

Veiligheid is iets wat we verwachten om te krijgen van iemand anders. Dit is een gewoonte wat we ook leren van onze omgeving. Je wordt ook zo opgevoed. Denk hierbij aan je ouders van wie je had verwacht dat ze je gingen beschermen. Dit is ook de reden dat we ons onveilig voelen want je had de verantwoordelijkheid aan iemand anders gegeven.

Niemand is zo sterk en machtig om jou te beschermen hoe je dat zelf zou kunnen doen. Haal deze verantwoordelijkheid weg bij anderen en zet jezelf op de eerste plaats. Ga nu werken aan het vertrouwen in jezelf en wat je allemaal kan doen. Je bent sterk genoeg om jezelf te beschermen tegen alles wat van buiten komt. Ga kijken hoe de bomen het doen door te visualiseren dat je sterke wortels voelt en diep aan het aarden ben. Vertrouw op de aarde onder je voeten die als een MOEDER bij je is en de hemel boven je hoofd die als een VADER bij je is. Je moet je veilig van binnen voelen en dit weer uitstralen naar buiten.

#3 Ik ben bang dat ik ziek ga worden

Bang zijn om ziek te worden is zeggen dat je je eigen lichaam niet geloofd dat ze je kan beschermen. Denk hierbij aan een klein kind tegen wie je zegt dat ze niet mooi is, niet waardevol genoeg en dat je haar niet vertrouwt.

Bang zijn is niks anders dan tegen jezelf zeggen dat je het NIET kan. Je vertrouwt je lichaam niet dat ze in staat is jou te beschermen. Je gelooft liever de mensen en media dan jezelf. Ziek zijn is vaak een dialoog tussen je lichaam en je ziel. Ze willen je door middel van ziek zijn laten zien dat er iets niet oké is. Er is altijd een boodschap die ziekte je wil vertellen. Ga je vechten dan krijg je de boodschap te laat of misschien nooit.

Kan je ziek zijn omarmen dan ga je merken dat je lichaam je gaat helpen van binnenuit. Wees nooit bang voor jezelf en je mooie lichaam. Ze is in staat om beter te worden als ze toch een keer ziek moet worden. Laat haar weten dat ze er niet ALLEEN voor staat maar dat je hand in hand erdoor heen zal gaan.

#4 Hoe kan ik mijn omgeving helpen om positief te blijven?

Anderen veranderen of helpen gaat je niet lukken. Je kan beter de energie besparen door te werken aan jezelf en daardoor je licht te schijnen naar anderen. Denk hierbij aan een steen gooien in het water en de rimpel effect wat er daarna komt. Zo ben je ook als persoon. Hoe meer JIJ rustig blijft hoe meer de omgeving gaat reageren op die rust.

Een tip om je omgeving te helpen positief te blijven is een geur of wierook gebruiken. Geuren dringen gelijk via onze neus in de hersens en zorgen voor rust en positief denken. Een ander voordeel is dat geuren dichtbij onze emoties staan. Ruik je aan een geur dan behandel je de emoties die je weer positief beïnvloed en je omgeving

#5Ik voel me opgesloten in mijn eigen huis.

Er zijn heel veel dingen die je niet mag doen, maar er zijn heel veel wat je wel kan doen. Hierbij moet je bereid zijn om je oude gewoontes los te laten en ruim te gaan denken. Je eigen huis is niet alleen je huis maar ook de hele straat, stad en land geeft je ruimte om te bewegen. Probeer meer ruimte in je hoofd te maken dan gaat je leven er niet zo klein uitzien. Door een rechte rug en borst naar voren voel je al meer ruimte.

Opgesloten gevoel komt ook vaak van een volle hoofd. Hierbij kan je een ademhaling oefening doen of visualisatie dat je met je gedachten je lichaam laat groeien om meer ruimte te creëren. Denk in mogelijkheden en gebruik hierbij je fantasie van je kinderjaren. Daar had je ook geen last van opgesloten zijn maar had je alle ruimte om te bewegen.

#6 Ik heb geen keuze en moet mij bij neerleggen

Erbij neerleggen betekent NIET in jezelf geloven en het opgeven. Daar is je leven te kostbaar voor en had je ook niet gedaan als een kindje van een jaar toen je aan het leren lopen was. Elke keer ben je gevallen en weer opgestaan. Waar haalde je toen de kracht vandaan?

De kracht om een keuze te maken heb je altijd alleen ben je het vergeten of je durft het niet of je weet niet HOE of je ben bang. Bij alle situaties is het JA durven zeggen en de eerste stap zetten.

Keuze maken opent deuren waarvan je niet weet dat ze er zijn. Als ik 30 jaar geleden had besloten om terug te gaan naar Suriname was ik een ander persoon geweest dan nu. Ik was nooit achter gekomen wat ik nu aan het doen ben. Een keuze maken is achter jezelf staan en geloven in waar je voor staat. Hiervoor hoef je niet ver te gaan maar een paar centimeter naar beneden naar je hart.

#7 Ik ben heel verdrietig dat de feestdagen zo donker zal zijn.

De sfeer in je leven bepaal je zelf. Het is nu tijd om je eigen slingers te hangen en een feestje te bouwen. De tijd waar we nu in leven is juist heel goed om de ECHTE kerst spirit te spreiden. De gedachte van alleen feest vieren met je eigen familie mag je nu loslaten en in eenieder het familie zien. Het is tijd dat we een grotere licht gaan aanzetten waar geen stroom voor nodig is maar heel veel liefde. Wees dankbaar voor de dingen die je nog hebt en begin die te tellen.

Je staat er deze keer niet alleen voor maar de hele WERELD doet mee en zit in dezelfde situatie. Voor het eerst is er geen verschil meer maar zijn we GELIJK.

Nu even alle 7 Rijke Voordelen en Tips op een rij:

#1Mijn hoofd zit helemaal vol van alle berichten

#2Ik voel me niet veilig

#3Ik ben bang dat ik ziek ga worden

#4Hoe kan ik mijn omgeving helpen om positief te blijven?

#5Ik voel me opgesloten in mijn eigen huis.

#6 Ik heb geen keuze en moet mij bij neerleggen

#7 Ik ben heel verdrietig dat de feestdagen zo donker zal zijn.

Nu je dit alles weet hoop ik echt dat je met een ander gevoel gaat kijken naar de situaties in je leven en naar de hele LOCK DOWN. Het virus is NIKS komen halen maar juist heel veel komen brengen wat de mensheid vergeten was.

Het is tijd dat we de ECHTE boodschap van het leven gaan leren en het beste van gaan maken!

Follow Your Dreams!

==============================

Nu is het jouw beurt. Wil je onderstaande vraag beantwoorden?

Welke van deze 7 inzichten herken je? Welke was waardevol voor jou?

Hartelijk dank voor het lezen en ik kijk uit naar jouw reacties!

En wil je alsjeblieft deze blog met jouw relaties delen?

Dat waardeer ik enorm en alvast enorm bedankt!

Ik hoop je gauw te ontmoeten, EN voeg me gerust toe aan jouw netwerk als we nog niet verbonden zijn.

Een spirituele groet,

Sita Goelab

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *