5 inzichten van in liefde elkaar loslaten!

Ik ben nog steeds aan het bijkomen van alle reacties op mijn post,, LIEFDE IS OOK LOSLATEN,, van afgelopen maandag. Op het moment zit ik op bijna 7000 weergave wat alleen maar aangeeft dat liefde en loslaten voor velen een belangrijke angst is.

In mijn post heb ik het gehad over je partner kunnen loslaten ondanks je met elkaar getrouwd ben. Je ben niet elkaars bezit en het is niet de bedoeling dat de één meer waard is dan het ander. Er zijn nog culturen waar wordt verwacht van een vrouw dat ze de kinderen moet baren, voor eten moet zorgen en moet gaan eten wanneer iedereen is geweest (als er tenminste eten over is), moet slapen als iedereen slaapt en moet opstaan voordat iedereen wakker is. Ze mag zich helemaal niet bezighouden met eigen groei en geluk. Dit is geen vrouw maar een slaaf voor het haar hele leven!

In het leven gaat het ALTIJD ALLEEN over jou. De andere mensen of spullen zijn er om je leven aangenaam te maken. Je helpt elkaar om de reis hier op aarde aangenaam te maken. Alles is tijdelijk en moet je toch loslaten als je hier klaar bent. Niemand heeft ooit iets kunnen meenemen na de dood dan de kennis en ervaringen. Voor de rest blijft alles hierachter. Je bent alleen gekomen, logeert hier alleen en zal ook alleen weggaan.

Dit is de realiteit en best hard om te horen nu tijdens de feestdagen maar het is de waarheid. Hoe eerder je dit begrijp hoe makkelijker je leven wordt. Niet kunnen loslaten is de grootste reden van alle problemen op de aarde.

Laat me maar niet afdwalen van de echte thema wat ik wil bespreken in dit BLOG waar ik de 5 inzichten wil delen van IN LIEFDE ELKAAR LOSLATEN

#1Liefde voor je partner

Je bent verliefd op elkaar en geloofd erin dat je voor altijd bij elkaar gaat blijven. In het hindoeïsme is er zelfs rituelen waarbij je een eed aflegt bij het vuur dat je 7 levens bij elkaar blijft. Een huwelijk of relatie is geen hechtenis waar je vast zit aan elkaar omdat het moet maar is een relatie om elkaar te helpen groeien. Je gaat samengroeien. Iedereen is gelijkwaardig en mag een mening hebben. Er is vertrouwen waardoor je elkaar loslaat. Niemand is perfect hier en leert van elkaar. Hier is er geen ruimte voor elkaar pijn doen maar elkaar motiveren om omhoog te komen. Je doet alles samen en is niet de bedoeling dat de man alleen de kostwinnaar is. De momenten als het niet goed gaat steun je elkaar, praat je met elkaar en ga je samen hand in hand door het leven. Dit alles krijg je niet vanzelf maar moet je gaan creëren. Vergeet niet dat je partner en jij een totaal andere DNA hebben en het tijd nodig heeft om te wennen aan elkaar. Als het niet goed gaat, ga dan opzoek WAAR de storing is en zorg dat het wordt gerepareerd. Alles is mogelijk zolang JIJ het wil. Ondanks dat je elkaar hebt moet jij jezelf op de EERSTE plaats zetten. Liefde voor jezelf is hier belangrijker dan liefde voor je partner. Geef elkaar de ruimte om te groeien, motiveer elkaar om mooier te worden in alle opzichten.

#2Liefde voor je kinderen

Je kinderen hebben jouw gekozen om hun ouders te zijn en niet andersom. Ze zijn in je leven gekomen omdat JIJ de geschikte persoon ben. Als ouder ben je ook extra gevoelig als het om je kind gaat en wil haar of hem altijd beschermen. Het liefst wil je dat je kind alles doet wat JIJ wil. De frustratie begint pas als je kind niet wil luisteren en een eigen wil heeft. Ook je kind is niet jouw bezit maar mag je loslaten als daar de tijd voor is. Je kind loslaten is jezelf vertrouwen dat je hun de opvoeding hebt gegeven wat goed is. Je mag gaan vertrouwen op je eigen liefde wat in het DNA van je kind stroomt. Je angst om je kind los te laten want dan zullen ze alleen zijn mag je loslaten. Niemand is alleen hier op de aarde gekomen maar hebben een leger onzichtbare beschermengelen om zich heen. Hoe meer je ze wil beschermen hoe meer je ze stoort om te groeien. Geef ze de ruimte om te vallen en opstaan, fouten maken en daardoor sterker worden en ruimte hebben om te bewegen. Probeer niet de GOD te spelen in hun leven. Zelfs GOD (Als je erin gelooft) heeft je losgelaten om je levenslessen te leren. Het is jouw vlees en bloed en kan nooit iets verkeerd gaan met hun. HEB VERTROUWEN!

#3Liefde voor je ouders

Hoe een ouderliefde voelt en verwachting heeft van zijn kind zijn er ook kinderen die verwachten dat hun ouders de hele jaar SINTERKLAAS en KERSTMAN zijn. Ouders zijn ook maar mensen die fouten kunnen maken. Hoe vaak heb ik niet een klant gehad die nog steeds rouwt omdat ze geen liefde heeft gekregen van hun vader of moeder. Als ik doorvraag dan blijkt dat de ouders ook uit een gebroken familie komen en niet weten wat echte liefde is. Ouder zijn is de meest moeilijke taak en weten ze vaak niet hoe het moet. Straf je ouders niet omdat ze je iets niet gegeven hebben maar wees dankbaar wat je wel hebt gekregen. Je ouders zijn er alleen om je op de wereld te zetten en te vormen, daarna is het jouw eigen verantwoordelijkheid. Niemand is verplicht om voor jou te zorgen of jou de liefde te geven wat jij wil of nodig hebt. Leven is jouw eigen mooie reis en daarin hebben je ouders je geholpen en nu is het jouw taak om het stokje over te nemen. En wees niet bang om je ouders los te laten want ze zullen altijd bij je zijn en over je waken wanneer je daar behoefte aan hebt.

#4Liefde voor je spullen

Een mooi huis, auto, geld, kleren, sieraden en alle gemak voor een prettig leven. Hier heb je hard voor gewerkt en is niet zomaar naar je toe kunnen waaien. Wist je dat de rijke mensen de meeste zorgen hebben? Hier hebben de meeste mensen nu last van dat ze iets kwijt zullen raken wat van hun is. NIKS is van jou ondanks dat je ervoor hebt gewerkt en zelf hebt gekocht. Je eigen lichaam is niet van jou maar heb je geleend. Dus wees er niet te gierig over want aan het einde moet je toch alles hier achterlaten. Er is ook niemand die toestemming heeft gekregen om iets mee te nemen. Geniet van alles wat je hebt maar wees nooit bang om het kwijt te raken. Zolang je kennis hebt kan je altijd geld verdienen en spullen kopen. Zolang je gezond ben kan je alles. De grootste rijkdom wat je hebt is de kennis en ervaring wat je uit eindelijk mag meenemen.

#5Liefde voor je jezelf

Liefde voor jezelf is jouw eerste prioriteit en de basis van je leven. Wil je een ander kunnen helpen of iets geven, dan moet je daar genoeg van hebben. Het is niet de bedoeling dat iedereen op je lijst staat van belangrijk en je heb jezelf niet meegeteld! Stop met jezelf weggeven en wegstoppen. Het is nu tijd dat je je ruimte in gaat nemen en voluit gaat leven. Het is tijd dat je dingen doet waar je ECHT blij van wordt. Loslaten is voor jouw meer ruimte voor jezelf maar ook voor een ander. Dit is een win = win situatie waar iedereen voordeel aan heeft. Gun jezelf de vrijheid en geef jezelf toestemming om echt te leven. Je ben niet alleen een vrouw, moeder, dochter, zus of vriendin, maar meer dan dit alles. Hoe meer liefde jij jezelf geeft, hoe minder je dit gaat verwachten van een ander. Alles wat je krijgt is meegenomen en anders heb je zelf heel veel van. Wil je dat je omgeving gaat veranderen? Begin dan bij jezelf en je zult zien dat iedereen mee veranderd.

Nu even alle 5 inzichten op een rijtje:

#1Liefde voor je partner

#2Liefde voor je kinderen

#3Liefde voor je ouders

#4Liefde voor je spullen

#5Liefde voor je jezelf

Nu je dit alles weet is er vast wel een last van je schouders af gegaan. Je mag nu rustig ademhalen en loslaten wat je nog probeert vast te houden. Nu je weet dat niks of niemand van jou is mag je ook alle controle loslaten. Het is tijd om te accepteren dat je gekomen ben voor een mooie reis waarin je mag gaan loslaten en genieten. JIJ mag de slingers gaan ophangen in jouw leven. Het wordt tijd dat je de humor inziet van het leven en alles wat op je pad komt. Omarm jezelf door JA te zeggen naar het leven. JIJ kan nooit iets verkeerd doen en zo ook iemand anders ook niet. Stel jezelf open voor liefde en geef nooit iemand het recht om tussen JOU en je liefde te komen.

Follow Your Dreams!

==============================

Nu is het jouw beurt. Wil je onderstaande vraag beantwoorden?

Welke van deze 5 inzichten herken je? Welke was waardevol voor jou?

Hartelijk dank voor het lezen en ik kijk uit naar jouw reacties!

En wil je alsjeblieft deze blog met jouw relaties delen?

Dat waardeer ik enorm en alvast bedankt!

Ik hoop je gauw te ontmoeten, EN voeg me gerust toe aan jouw netwerk als we nog niet verbonden zijn.

Een spirituele groet,

Sita Goelab

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *